Rozberg najbrži na prvom treningu u Kini, Raikonen na drugom

60 pregleda 0 komentar(a)
Niko Rozberg, Foto: Reuters
Niko Rozberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2016. 09:51h

Vozač Mercedesa Niko Rozberg i Kimi Raikonen iz Ferarija ostvarili su najbrža vremena na današnja prva dva treningua u Šangaju, uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Kine.

Rozberg je prevezao najbrži krug na prvom treningu od 1:38,037 minuta, ispred klupskog kolege, dvostrukog uzastopnog svjetskog šampiona Luisa Hamiltona, koji je bio 0,146 sekundi sporiji.

Treći je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 0,628 sekundi zaostatka za Rozbergom.

Vozači Vilijamsa Felipe Masa i Kevin Magnusen iz Renoa imali su problema sa gumama i nijesu ušli u plasman.

Masi je otpala lijeva zadnja guma, a Magnusenu je eksplodirala lijeva zadnja guma, poslije čega je trening zaustavljen na 20 minuta zbog ostataka na stazi.

Proizvođač guma Pireli je saopštio da su Masini problemi s gumama "tehnički" i da se ne radi o bušenju, a nije objašnjeno šta se dogodilo sa Magnusenom.

Probleme na treningu imali su i Mercedesovi vozači. Hamilton se u dva navrata okrenuo u krivini 11, a Rozberg je morao ranije da završi trening zbog mogućeg problema s motorom.

Vozač Meklarena Fernando Alonso vratio se na stazu prvi put od udesa koji je imao u prvoj trci u šampionatu, 20. marta za Veliku nagradu Australije, i ostvario je 12. vrijeme od 1:40,538 minuta.

Alonso je propustio prethodnu trku u Bahreinu jer se nije dovoljno oporavio od povrede rebra, a poslije današnjeg treninga ljekari su ga ponovo pregledali i potvrdili dozvolu za učešće u trci koja se vozi u nedjelju od 8 časova u Šangaju.

Raikonen je na drugom treningu prevezao najbrži krug od 1:36,896 minuta, ispred klupskog kolege Sebastijana Fetela, koji je bio 0,109 sekundi sporiji.

Iza Ferarija bili su vozači Mercedesa, Niko Rozberg sa zaostatkom od 0,237 sekundi i Luis Hamilton sa 0,433 sekundi zaostatka za Raikonenom.

"Rezultati sa treninga nisu toliko važni u smislu plasmana u trci, već po pitanju osjećaja. Osjećaj je u redu, ali u redu nije dovoljno. Mislim da još možemo da napredujemo, posebno po pitanju stanja automobila", rekao je četvorostruki svjetski šampion Fetel.

Za razliku od prvog treninga, koji je bio prekinut zbog problema Felipea Mase i Kevina Magnusena s gumama, drugi trening je prošao bez problema. Masa je vozio na drugom treningu i bio 14. s rezultatom 1:39,214, dok Magnusen nije učestvovao.

Alonso je na drugom treningu ostvario je 11. vrijeme od 1:38,728 minuta.

Bonus video: