Da li je Milovanović kredibilna svjedokinja?

Predlogu Golubovića protivio se punomoćnik bivšeg ministra, advokat Nikola Martinović, koji je ocijenio da je očigledna namjera odbrane da diskredituju svjedokinju
133 pregleda 9 komentar(a)
Đoka Golubović, Foto: Jelena Jovanović
Đoka Golubović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 15.04.2016. 06:34h

Sutkinja kotorskog Osnovnog suda Danijela Samardžić tražiće od Specijalnog tužilaštva informaciju da li je okončan postupak u kojem je Marija Milovanović bila osumnjičena u akciji “Mak”.

Samardžić je tako prihvatila predlog suspendovanog policajca Đoke Golubovića, kome se sudi zbog optužbe da je lažirao sadržaj službene zabilješke u kojoj je napisao da je bivši ministar policije Raško Konjević koristio usluge prostitutke Milovanović.

“Predlažem da pribavite taj podatak, s obzirom da je oštećena Milovanović izjavila da je oslobođena optužbe u tom postupku”, kazao je Golubović.

Njegovom predlogu protivio se punomoćnik bivšeg ministra, advokat Nikola Martinović, koji je ocijenio da je očigledna namjera odbrane da diskredituju svjedokinju Milovanović kao osobu i učesnika u postupku.

“Sasvim je bespredmetno da li je ona osumnjičena, okrivljena, osuđena, bolesna ili zdrava, jer su sva lica pred zakonom jednaka, ukoliko odbrana ne misli drugačije”, kazao je Martinović.

Golubovićev branilac, advokat Zoran Piperović odgovorio mu je da je interes svake odbrane da predoči sudu nekredibilnost svjedoka koji je nešto govorio pred sudom.

“U protivnom imate selektivni pristup iskazu, tako da se može doći u situaciju da sud i učesnici u postupku znaju da bilo koji svjedok, pa i svjedok oštećeni, negdje govori istinu, a negdje očito laže”, kazao je Piperović.

Samardžić je prihvatila njegov predlog se u nastavku postupka izvrši uvid u dnevnik događaja budvanske policije, koji se tiče Milovanovićeve...

“Odbrani je važno da sudu predoči da se radi o ličnosti koja je sklona izmišljanjima i lažima”, kazao je Piperović.

Milovanovićeva je svjedočeći kazala da je Golubović tokom njenog saslušanja prvi pomenuo Konjevića i da njoj to ime ništa ne znači.

Ona je tada rekla da joj je Golubović kazao da će joj policija platiti koliko hoće, ako kaže da je bila sa Konjevićem.

“Nisam znala ko je čovjek . Meni to ime ništa nije značilo”.

Golubović je to negirao i kazao da je tačno sve što je napisao u, službenoj zabilješci.

Bonus video: