Evropska elita na turniru u Budvi

59 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Vukčević, Foto: Džiu-džicu savez
Dejan Vukčević, Foto: Džiu-džicu savez
Ažurirano: 14.04.2016. 08:51h

U Budvi će se 7. i 8. maja održati 8. Cnogorski džiu-džicu kup, ali i 1. Evropski kvalifikacioni kup. To takmičenje je čast i privilegija, koja pokazuje da se u Džiu - džicu savezu Crne Gore (JJSCG) ali i klubu "Budva-Komercijalna banka", sjajno radi.

"Budvanski turnir je prošle godine na zvaničnom evropskom sastanku u Holandiji proglašen za kvalifikacioni kup, i jedan je od tri najkvalitetnija evropska turnira. Ta informacija je zvanično proslijeđena svim institucijama u Crnoj Gori - COK-u, Upravi za mlade i sport, Ministarstvu prosvjete i sporta, kao i predsjedniku SO Budva, Srđi Popoviću. Ono što svakako sportska javnost mora da zna je da se upravo na ovakvim turnirima skupljaju bodovi za Olimpijadu neolimpijskih sportova’’, kazao je Rajko Vukotić, predsjednik Saveza.

S obzirom na to da se radi o turniru koji je od interesnog značaja za razvoj crnogorskog sporta, u narednom periodu će JJSCG raditi na tome da se od sljedeće godine turnir zove ,,Montenegro-Budva open.

JJSCG želi da ispoštuje sve kriterijume Evropske džiu-džicu federacije, za šta je potrebno dosta novca, naglasili su u JJSCG na konfrenciji za novinare. Naglašeno je da u savezui da se u obezbjeđenju potrebnog novca uzdaju u pomoć SO Budva. Ove godine turniru će prisustvovati kompletan bord Evropske federacije kao i predsjednici Svjetske i Balkanske federacije. Ukoliko Evropska federacija bude zadovoljna turnirom u Budvi, JJSCG ce moći da konkuriše za organizaciju Evropskog prvenstva,

"Savez ce se potruditi da na što bolji način pomogne organizaciju turnira, kako u tehničkom tako u organizacionom dijelu. Nas raduje održavanje ovog događaja jer je prevazišao okvire Crne Gore, što je bio i cilj od samog početka. Najavljena učešća brojnih ekipa iz regiona i Evrope potvrda su poštovanja svih saveza ka Crnoj Gori i svim do sada postignutim rezultatima kako na domaćem tako i na svjetskom nivou’’, naglasio je Saša Boltić, sportski direktor JJSCG.

"Ovo je veliki zadatak i za takmičare našeg Saveza, jer sve do sada postignute rezultate moramo da potvrdimo i pred našom publikom. Dolaze nam najkvalitetniji sportististi iz cijele Evrope, i to će biti jedno jako takmičenje kako za mališane tako i za seniore, ali i odlična provjera za nas pred odlazak na Evropski kup u belgijski Gent. Pozivam sve građane Crne Gore da nas podrže i da dođu da pogledaju šta mi to zapravo radimo", rekao je selektor Stefan Vukotić.

U okviru turnira biće odžran i drugi međunarodni sudijski seminar tokom 1. Evropskog kvalifiakcionog kupa, koji je Crna Gora dobila umjesto Sankt Peterburga.

U organizacionom odboru 1. Evropskog kvalifikacionog kupa su osim Ranka Vukotića i Saše Boltića, predsjednik Nenad Jovović, i članovi Jelena Janićijević i Vladimir Bulatović.

Bonus video: