BUDVANIN NOSIO DOKUMENTA TUŽITELJKI VUKČEVIĆ

Miloš Marović ponovo kod specijalnog tužioca

Dostavio je dio dokumentacije o nekretninama koje su njegovi prijatelji založili kao garanciju da će državi uplatiti 380.000 eura
102 pregleda 26 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Vijesti
Miloš Marović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 14.04.2016. 05:56h

Budvanin Miloš Marović juče je  specijalnoj tužiteljki Lidiji Vukčević dostavio dio dokumentacije o nekretninama koje su njegovi prijatelji i rođaci založili kao garanciju da će državi uplatiti 380.000 eura,  ukoliko sud prihvati njegovu nagodbu sa tužilaštvom.

To je “Vijestima” nezvanično rečeno iz izvora bliskog istrazi. 

Sin uhapšenog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića  krajem 2015. godine priznao je  krivicu u slučaju nezakonite prodaje 26.000 kvadrata zemlje na Jazu i sa tužilaštvom se  sporazumio da zbog toga odleži godinu u zatvoru i uplati novac u kasu Opštine Budva.

Njegov sporazum još čeka potvrdu Višeg suda. 

U jednoj založnoj izjavi pred notarom, Milošev prijatelj je konstatovao da  pristaje da bude prodat njegov stan od 38 kvadrata u potkrovlju jedne stambene zgrade, ukoliko Marović ne uplati iznos na koji se obavezao pred tužiocem. 

Država je ranije upisala u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine, hipoteku na iznos od 385.185,20 eura na stan Budvanina čije je ime poznato redakciji, kojom je ujedno stavljena zabrana otuđenja, izdavanja u zakup i opterećenja te nekretnine. 

Za Miloša je imovinu založila i firma “Jaz expres”, na čijih je 3.000 kvadrata zemlje u kotorskim Vranovićima upisana hipoteka na isti iznos. 

Vlasnik “Jaz expresa” je Marovićev poslovni saradnik Petar Miloš. 

Ukoliko sud prihvati dogovor dviju strana, Marović će uplatiti toliko novca koliko je njegova kompanija Smart It uzela za gradnju salona namještaja, na zemlji koju je od Opštine kupilo Auto moto društvo na čijem je čelu bio njegov tadašnji prijatelj a sadašnji svjedok saradnik u tom postupku Igor Tmski. 

Kredit je kasnije preuzeo Megapromet biznismena Miodraga Mitrovića, kada je od AMD preuzeo zemlju za koju ovi nijesu mogli isplatiti 1,3 miliona eura Opštini.  AMD je prethodno tu zemlju kupio na fingiranom tenderu, ali su još četiri mjeseca prije namještene licitacije parcelu izdal u zakup Miloševoj firmi. 

Kada je posao oko gradnje salona propao, a AMD nije mogao da uplati novac, u priču ulazi Megapromet, koji preuzima i izmiruje dugovanja.

Osim mlađeg Marovića, krivicu u tom slučaju priznao je i bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović. 

Nagodio se da državi vrati 30.000 eura i da odrobija 24 mjeseca.

I njegov sporazum čeka na potvrdu suda.

Preporučujemo za Vas