ODREĐEN IM JEDNOMJESEČNI PRITVOR

Malovića i Stančića mokre i prljave zatekli blizu oružja

Sudija nije prihvatio odbranu Malovića koji je tvrdio da nema ništa sa pronađenim oružjem, da ne poznaje Stančića i da se slučajno zatekao na tom mjestu
366 pregleda 23 komentar(a)
Policija, Kotor (Novine)
Policija, Kotor (Novine)
Ažurirano: 14.04.2016. 06:05h

Nikolu Malovića (24) i Gorana Stančića (42) policija je zatekla mokre i u prljavoj garderobi, nedaleko od mjesta na kome su inspektori pronašli arsenal oružja.

To piše u službenoj zabilješci kotorske policije.

Njima je juče određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su sakrili dva džaka puna oružja u napuštenoj kući u kotorskom naselju Sveti Stasije.

Dan nakon ubistva Podgoričanina Srđana Vlahovića (30), inspektori su iz tog nedovršenog objekta iskopali automatske puške, zolje, pištolje, eksploziv, municiju...

Ta dva slučaja policija zvanično ne povezuje, ali sumnja da su Malović i Stančić dio škaljarskog kriminalnog klana.

“Osumnjičeni Malović je bio obučen u sivu duksericu, vidno prljavu i mokru, što se podudara sa izgledom Stančića koji je takođe bio mokar i blatnjav. Imajući u vidu i lice mjesta - njegovu konfiguraciju, odnosno zapušten i gustim šipražjem i travom obrastao teren, sa mekom i sipkavom zemljom, mokrom od rose i kiše iz prethodnih dana, onda se nameće zaključak da su obojica bila na istom licu mjesta, gdje je i pronađeno zakopano oružje”, piše u rješenju o određivanju pritvora istražnog sudije kotorskog Osnovnog suda Špira Pavićevića.

Sudija nije prihvatio odbranu Malovića koji je tvrdio da nema ništa sa pronađenim oružjem, da ne poznaje Stančića i da se slučajno zatekao na tom mjestu.

Prema podacima “Vijesti”, Malović je Pavićeviću ispričao da je sa drugom bio u naselju Sveti Stasije i da je ispred kuće u kojoj je živio vidio policijske rotacije, nakon čega im je prišao da pita što se dešava.

“Objasnio je da je nakon toga priveden i pušten poslije informativnog razgovora. Rekao je da je u nedjelju uhapšen, nakon što je policija u kući njegovog oca u Podgorici pronašla oružje i da je tada mislio da ga je tužiteljka pozvala zbog tog oružja, a ne onog pronađenog u Kotoru o kom ništa ne zna. Sudiji je ispričao i da ne poznaje braću Jovana i Igora Vukotića i da sa njima nikada nije imao kontakte”, tvrdi sagovornik “Vijesti” blizak istrazi.

Stančić je pred sudijom ponovio sve što je rekao i tužiocu dva dana ranije - da je od jednog čovjeka namjeravao da kupi nekoliko pištolja i da ih je vratio na isto mjesto, jer nije bio zadovoljan oružjem.

Objasnio je da ime te osobe ne smije da saopšti zbog lične bezbjednosti.

“Rekao je da nema nikakve veze sa Jovanom Vukotićem i da za njega nije radio nikakve poslove”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Da li su mokre majice jedini dokazi?

Branilac Malovića i Stančića, advokat Branko Anđelić kazao je “Vijestima” da iz Pavićevićevog obrazloženja proizilazi da su njegovi klijenti krivi samo zato jer su dukserice bile prljave i mokre.

“Valjda je to dodatni dokaz. Drugi dokaz je da će on izvršiti uticaj na saučesnike, a to je na ona lica od kojih je Stančić htio da kupi oružje. Nije obrazloženo ni ko su ta lica, niti na koje se okolnosti mogu saslušavati, niti bilo što iz čega bismo mogli zaključiti ko su ta lica na koja bi on mogao izvršiti uticaj prije nego što ih tužilaštvo sasluša”, kazao je Anđelić.