FINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE

Jedinstvo otkinulo prvi set šampionu, ali Budvani poveli 2:0 u pobjedama

0 komentar(a)
Jedinstvo - Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Jedinstvo - Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Ažurirano: 04.04.2019. 20:10h

Nakon 15 mečeva u sezoni (13 u prvenstvu i dva u Kupu), odbojkaši Budvanske rivijere izgubili su prvi set na domaćoj sceni - iako se radi o finalu plej-ofa, vijest je da je Jedinstvo prvo uspjelo da otkine set šampionu.

Sve ostalo se može svrstati pod „redovno stanje", jer je Budvanska rivijera na kraju u Bijelom Polju slavila 3:1 i povela 2:0 u pobjedama u finalnoj seriji.

Za razliku od prvog meča u Budvi, Bjelopoljci su pred domaćom publikom bili kompletni, posebno jači za ponajboljeg igrača, primača Stefana Bugarina, što se i osjetilo u igri ekipe Darka Prebiračevića.

Jedinstvo je dobilo prvi set i najavilo iznenađenje, jer je u drugom vodilo 11:7, 16:12 i 19:17, ali su Budvani na servis Luke Babića napravili seriju od 8:0 za izjednačenje.

Imao je domaćin šansu i u trećem setu, u kojem je poveo 17:16, ali je na kraju do izražaja došlo iskustvo i kvalitet Budvana koji su dobili taj set, a onda rutinski i četvrti.  

Izabranici Slobodana Boškana će, tako, ako se ne dogodi kakvo čudo, u nedjelju pred svojim navijačima upisati i treću pobjedu i osvojiti osmu uzastopnu titulu.

Jedinstvo - Budvanska rivijera 1:3 (25:23, 19:25, 22:25, 17:25)

Bijelo Polje - Dvorana: "Nikoljac". Gledalaca: 600. Sudije: Sonja Simonovska (Bar) i Dragana Vučinić (Podgorica).

Jedinstvo Bemaks: Medojević, Ćetković, Dizdarević, Popović (libero), Bugarin, Pavićević, B. Bulatović, Rudić, Đuretić, L. Bulatović, Magdelinić, Vukić.

Budvanska rivijera: Lakčević (libero), Kastratović, Babić, Lečić, Dokić, Medenica, Marović, Vujović, Ivanović, Ječmenica, Rašović.