Vuksanoviću i Mustafi određen pritvor do 30 dana

Prilikom pretresa iznajmljenog stana Vuksanovića, pronađen je pištolj CZ-99 bez fabričkog broja, u ilegalnom posjedu, sa 11 metaka, te više mobilnih telefonskih kartica. Vuksanovića, višestrukog povratnika u vršenju krivičnih djela, policija vodi kao bezbjednosno interesantno lice blisko jednoj od organizovanih kriminalnih grupa
1791 pregleda 4 komentar(a)
Velimir Vuksanović, Foto: Savo Prelević
Velimir Vuksanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.04.2016. 16:05h

Baraninu Velimiru Vuksanoviću , kod kojeg je u ponedjeljak policija pronašla pištolj u ilegalnom posjedu, danas je određen pritvor. Njemu je na teret stavljeno krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Nakon saslušanja osumnjičenog V.V. državni tužilac Radmila Gačević je donijela rješenje o zadržavanju, a nakon toga je Osnovnom sudu u Baru podnijela predlog za određivanje pritvora. Sud je predlog prihvatio i V.V. odredio pritvor u trajanju od 30 dana", saopštila je danas "Vijestima" portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Baru Irena Rajković.

Prilikom pretresa iznajmljenog stana Vuksanovića, pronađen je pištolj CZ-99 bez fabričkog broja, u ilegalnom posjedu, sa 11 metaka, te više mobilnih telefonskih kartica. Vuksanovića, višestrukog povratnika u vršenju krivičnih djela, policija vodi kao bezbjednosno interesantno lice blisko jednoj od organizovanih kriminalnih grupa.

Kod njega je u oktobru 2012. pretresom stana pronađen pištolj u ilegalnom posjedu, u proljeće 2013. učestvovao je u napadu na starješinu policije Admira Čolovića u lokalu "Vidikovac", avgusta 2014. je u centru Bara pucao na bezbjednosno interesantno lice Jovana Klisića, a pištolj u ilegalnom posjedu pronađen mu je pregledom i u januaru 2015. u centru Bara.

Još jedan Baranin koji je protagonista crne hronike, danas je upućen u ZIKS. Riječ je o Edmondu Mustafi, za kojeg je tužilaštvo podnijelo optužni predlog sa predlogom za određivanje pritvora zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. I njemu je, kao i Vuksanoviću, zbog opasnosti od ponavljanja djela Osnovni sud Bar odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Mustafa je uhapšen 10. aprila, nakon što je Almir Jahović u CB Bar prijavio da mu je kod Diskonta "Laković" Mustafa prepriječio put vozilom i prijetio mu.

Bonus video: