Nikšićanin osumnjičen: Uzeo pozajmicu, kao garanciju dao tuđu zemlju?

Navodi se i da se sumnja da je N.S. sa oštećenim “u januaru 2014. godine zaključio ugovor o beskamatnoj novčanoj pozajmici, a kao sredstvo obezbjeđenja novčane pozajmice stavio je hipoteku na zemljište sa kojim nema pravo raspolaganja odnosno čiji je vlasnik treće lice”
122 pregleda 18 komentar(a)
novac, Foto: Shutterstock
novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.04.2016. 14:22h

Nikšićanin N.S. (53) osumnjičen je da je prevario državljanina Ukrajine za 170.000 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

On se sumnjiči da je uzeo pozajmicu od Ukrajinca, a kao garanciju za pozajmicu stavio hipoteku na zemljište koje nije njegovo.

“Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je N.S. počinio predmetno krivično djelo na način što je lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu ukrajinskog državljanina J.V.R, od kojeg je na pozajmicu uzeo novac u iznosu od 170.000 eura, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu”, navodi se u policijskom saopštenju.

Navodi se i da se sumnja da je N.S. sa oštećenim “u januaru 2014. godine zaključio ugovor o beskamatnoj novčanoj pozajmici, a kao sredstvo obezbjeđenja novčane pozajmice stavio je hipoteku na zemljište sa kojim nema pravo raspolaganja odnosno čiji je vlasnik treće lice.”

Bonus video: