Svjedok sjedio pored Milića, ali ne zna ko ga je upucao

”Kada je momak zapucao, nisam znao što me snašlo. Pobjegao sam...”, kazao je Mojašević
247 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2016. 06:07h

Svjedok Momčilo D. Mojašević izjavio je juče da nije vidio ko je, sa više hitaca, ubio Luku Milića, dok su zajedno sjedjeli za stolom u kafani “Rajska ptica” u Podgorici.

Milić je ubijen 30. juna prošle godine.

"Kada je momak zapucao, nisam znao što me snašlo. Pobjegao sam. Kada sam se vratio, vidio sam Luku Milića da leži, sav izrešetan", kazao je Mojašević.

On je svjedočio u Višem sudu u Podgorici, pred krivičnim vijećem sudje Vesne Moštrokol u nastavku suđenja Nemanji G. Vidmaru, optuženom da je ubio Milića.

"Sjedio sam u bašti kafane "Rajska ptica", a pored mene Luka Milić. Nakon pet-deset minuta došao je Dražen Boričić, koji je prolazio kroz park, šetao je psa. Nakon 40 minuta, došao je momak iz mraka, nastala je pucnjava. Svi smo se razbježali. Bio sam u šoku. Nisam znao šta me snašlo. Kada sam se vratio da pomognem Miliću, vidio sam da je sav izrešetan. Danas ne mogu da se svega sjetim, ko je prvi došao u kafanu, ja ili Luka. Bio sam pijan. Tačno je ono kako sam ispričao tužiocu. Te večeri ni u jednom momentu u kafani nisam vidio Vidmara. Družio sam se sa Vidmarom, ponekad smo popili piće u toj kafani. Poznato mi je da su Milić i Vidmar bili drugovi", ispričao je Mojašević.

Punomoćnik porodice Milić, advokatica Tijana Živković, pitala je svjedoka da li je nakon sahrane dolazio u kuću kod Zdravka Milića, oca pokojnog mladića i da li mu je ispričao da je Vidmar ubio Luku.

"Bio sam na sahrani i nakon toga u kuću nekoliko puta. Tačno je da sam mu pričao, ali samo ovo što sam rekao tužiocu u istrazi i sada na suđenju. Ja nisam rekao Zdravku Miliću da je Nemanja Vidmar ubio Luku Milića. Ne sjećam se da sam davao bilo kakvu izjavu za novine. Ne znam zašto su se oni posvađali. To su mladi momci. Žao mi je i optuženoga i Luku Milića. Ja nisam znao ništa. Da sam znao da će Luku da upuca, ja bi ga stavio u auto i pobjegli bi. Sjećam se da je Luka sjedio tik pored mene i neposredno prije pucnjave, on ništa nije rekao. Nisam vidio kako je pogođen, već sam mu prišao tek kada je pucnjava prestala”, izjavio je Mojašević.

Zdravko Milić je prigovorio svjedoku, a zatim ga podsjetio da je u njegovoj kući obećao da će na sudu reći strašnu istinu.

"Mojašević je dolazio u moju kuću nekoliko puta sa različitim osobama i pred mojom suprugom i kćerkama rekao je da ovakvo brutalno ubistvo nije u životu vidio, a radio je u vojsci", tvrdi Milić.

Mojašević je sa druge strane rekao da se ne sjeća da je to rekao ocu ubijenog. Dodao je da je sud pustio Zdravka Milića da ga maltretira i zatražio od suda da ga pita zašto ga je tražio prije suđenja, ali nije ga našao kući.

Piperoviću član porodice Milić rekao: "Digni glavu, hijeno"

Advokat Zoran Piperović izjavio je "Vijestima" da mu je u pauzi suđenja u hodniku suda, oštećena porodica Milić, uputila nekoliko uvreda.

"U pauzi suđenja, jedan od članova porodice me nazvao hijenom. Tačnije, rečeno mi je: "Digni glavu, hijeno". I na prethodnom suđenju takođe sam doživio nekoliko teških uvreda", izjavio je branilac okrivljenog Vidmara.

Bonus video: