"Treba je kazniti da joj ne pada na pamet da živi"

Kekovićeva je 8. marta devetoricu bivših i sadašnjih zatvorenika osudila zbog napad na zatvorske čuvare, u januaru 2015. godine
412 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2016. 15:03h

Sutkinji danilovgradskog Osnovnog suda Sonji Keković na Fejsbuku prijete prijatelji optuženih za napad na zatvorske policajce, koje je ona nedavno osudila na ukupno 35 godina zatvora.

“Sudiji treba dobra kazna da joj ne pada napamet da živi, a kamoli da više sudi, ako se nestane ovome na kraj, opet će isto bit!!!”, napisao je Petar Mušović, na Fejsbuk profilu jednog od osuđenih robijaša.

Mušović, kojem na fejsbuk profilu piše da je iz Nikšića, tako je komentarisao tekst “Robijašima 35 godina za napad na čuvare”, koji je njegov prijatelj podijelio na svom zidu.

Taj slučaj, međutim, nije prijavljen policiji, jer sutkinja nije upoznata sa prijetnjama koje dobija.

Kekovićeva je 8. marta devetoricu bivših i sadašnjih zatvorenika osudila zbog napad na zatvorske čuvare, u januaru 2015. godine.

Prvostepenom odlukom ona je Gorana Vukčevića, Srđana Vujovića i Vladimira Zindovića osudila na po pet godina zatvora, a po dva mjeseca zatvora manje dobili su Dejan Dedić i Luka Lučić.

Na po dvije godine i sedam mjeseci zatvora Kekovićeva je osudila zatvorenike Mirka Kontića, Dejana Parađinu, Milivoja Spasojevića i Petra Damjanovića.

Njima se sudilo pod optužbom da su 14. januara 2015. godine napali službenike ZIKS-a Miloša Prelevića, Bobana Nikčevića, Ivana Popovića, Vuka Ivanovića, Predraga Radulovića i Radomira Boškovića.

Tog dana u paviljonu B Kazneno-popravnog doma došlo je do svađe između osuđenika i zatvorskih policajaca, a nešto kasnije na sportskom poligonu oni su se i fizički obračunali.

Tokom postupka zatvorenici su tvrdili da su čuvari njih napali i tukli pendrecima, što su spuški čuvari negirali.

Robijaši bi da zapale zatvorske čuvare i “ugase im dom”

Na istom fejsbuk profilu, prijatelji jednog od optuženih ostavili su prijeteće poruke i zatvorskim čuvarima. Bivši robijaš Alen Kiko Ahmetagić, napisao je i što “ treba uraditi” spuškim čuvarima koji su se 14. januara prošle godine sukobili sa robijašima.

“Treba zapaliti te sise, ugasiti im dom. Ja sam bio očevidac njihove torture nad momcima koji su branili svoj obraz i čast. Sramota i za CG i sistem, stidite se”, piše u jednom od njegovih petnaestak komentara objavljenih ispod teksta o odluci Kekovićeve. Prema podacima koje je ostavio na svom profilu, Ahmetagić je iz Priboja.

Galerija

Bonus video: