Steljić napustio Vizuru zbog supruge i kćerke predsjednika kluba

„Gospođa Radojičić mi je zamjerila zbog neigranja kćerke Ane Matović, koja je po njenom mišljenju zaslužila daleko veću minutažu u odnosu na Saru Lozo. Čak je insistirala, kako bih umanjio stres u porodici, da Ana počne utakmice u Subotici”, rekao je Steljić za „Žurnal”
162 pregleda 3 komentar(a)
Ivan Steljić, Foto: N. Negovanović/Žurnal
Ivan Steljić, Foto: N. Negovanović/Žurnal
Ažurirano: 11.04.2016. 13:36h

Sjećate li se Ivana Steljića? Zlatna rezerva iz zlatnih godina Budućnosti je nakon odlaska iz Podgorice sreću potražila u Beogradu.

Prijepoljac je bio i kapiten Partizana, a ove sezone je promovisan u trenera odbojkašica Vizure. U toj ulozi je zamijenio slavnog Željka Tanaskovića, ali je podnio ostavku.

Razlog - razgovor sa suprugom vlasnika kluba Zorana Radojičića, koja mu je tražila da igra njena kćerka!

„U subotu ujutro, dok je bio slobodan dan, dobio sam poziv od supruge predsjednika kluba, koja mi je rekla da sam zaslužan za neprospavanu noć u kući Radojičića. Pomislio sam u prvom trenutku da je to zbog sreće poslije pobjede, ali sam vrlo brzo shvatio da je po srijedi lično nezadovoljstvo”.

„Gospođa Radojičić mi je zamjerila zbog neigranja kćerke Ane Matović, koja je po njenom mišljenju zaslužila daleko veću minutažu u odnosu na Saru Lozo. Čak je insistirala, kako bih umanjio stres u porodici, da Ana počne utakmice u Subotici, i u ponedjeljak i u četvrtak. Pa ako bude igrala loše, da je zamijeni Sara Lozo”, rekao je Steljić za „Žurnal”.

Mladi strateg se, prema sopstvenim riječima, zahvalio gospođi Radojičić na pozivu.

„Objasnio sam joj da igra Sare Lozo u drugom meču i nije bila baš tako loša, kakvom bi ona željela da je prikaže. Njenih 22 servisa i čak šest asova, pa još dva bloka i sijaset sjajnih odbrana, bili su dokaz da je i pored slabijeg napada 100 odsto glavom u igri i korisna za ekipu”.

„Izveo sam je u 3. setu, ušla je upravo Ana i jako dobro odigrala svoj posao. Zbog takvih izmjena smo na kraju i došli do pobjede”.

Steljića je od odlaska pred treći meč polufinala plej-ofa (rezultat 1:1) pokušao da odgovori predsjednik Zoran Radojičić, ali nije uspio.

„Saopštio sam odluku u nedjelju prijepodne igračicama na treningu i naravno predsjedniku kluba, Zoranu Radojičiću. On je želio da me ubijedi u suprotno i gest svoje supruge pravdao roditeljskom brigom. Razumijem Zorana, on je sjajan predsjednik, mnogo voli svoj klub i mnogo je dao odbojci, ali zbog jakog uticaja porodice ni on ne može da kontroliše sve. Ja tu jednostavno nisam mogao da ostanem”, rekao je za „Žurnal” Steljić.

Bonus video: