Boje jutra: Koliko je teško dokazati porodično nasilje

Podgorička knjižara "Karver" u saradnji sa Sekretrijatom za kulturu i sport Gavnog grada, organizuje program povodom Dana knjižare Karver. Tim povodom gošća Boja jutra glumica Varja Đukić.
299 pregleda 0 komentar(a)
Mileva Boje jutra, Foto: TV Vijesti (arhiva)
Mileva Boje jutra, Foto: TV Vijesti (arhiva)
Ažurirano: 11.04.2016. 12:49h

U Bojama jutra na TV Vijesti u utorak 12. aprila, u okviru rubrike Savjeti advokata, pravnica Milena Brnović objasniće na kakvu pravnu zaštitu i pomoć mogu računati žrtve porodičnog nasilja u Crnoj Gori. Pogledajte koji su to postupci za dobijanje naloga za zaštitu, šta se dešava ako počinilac ne ispoštuje nalog, kako se vrši istraga i krivično gonjenje, te koliko se teško dokazuje porodično nasilje.

Radionica “Jezičko razgibavanje”, tokom koje će djeca uzrasta od šest do 12 godina moći da na nenametljiv i zabavan način nauče osnove komuniciranja, nadograde fond riječi i vježbaju rječitost, održaće se u utorak 12. aprila u Razvojnom centru Udruženja “Roditelji” u Podgorici. U Bojama jutra pogledajte šta će još do kraja tekuće sedmice ovo udruženje organizovati.

Podgorička knjižara "Karver" u saradnji sa Sekretrijatom za kulturu i sport Gavnog grada, organizuje program povodom Dana knjižare Karver. Tim povodom gošća Boja jutra osnivač Karvera i glumica CNP-a Varja Đukić.

Deseti po redu sajam „Dani karijere“ ove godine trajaće od 13. do 15. aprila i obuhvatiće tri događaja. U okviru sajma biće održan Youth to Business forum namijenjen studentima koji će imati priliku da čuju iskustva uspješnih poslovnih ljudi. Sajam ima i edukativni karakter u okviru kjeg će se održavati profesionalni poslovni trenizi, a glavni dio projekta Career Ways održace se 15. aprila u Capital Plaza centru, gdje će biti predstavljena slobodna radna mjesta. Na sajmu će se predstaviti više od 70 poslodavaca sa oko hiljadu poslovnih prilika za ljude svih nivoa obrazovanja i struka. Za sve zainteresovane građane van Podgorice biće organizovan besplatan prevoz. Detaljnije u jutarnjem programu.

Gošća Boja jutra i vokalna umjetnica Tamara Pavićević koja će održati prvi solistički koncert pod nazivom “Ah, što ćemo ljubav kriti” u srijedu 13. aprila u sali DODEST, sa početkom u 20 sati.

Glavne naslove dnevne štampe komentariće Igor Milošević iz ADP-a Zid.

U Bojama jutra i ostale aktuelnosti i zanimljivosti iz države i svijeta, kao i servisne informacije Meteo centra TV Vijesti, Auto-moto saveza CG, Kliničkog centra CG, Elektroprivrede CG.

Bonus video: