Napad na policiju: Zagoričanima 4 godine i 4 mjeseca zatvora

Radoslav Stanišić i Nikola Marković osuđeni su na po godinu dana zatvora, Vidoje Stanišić je dobio deset mjeseci, Saša Klikovac osam mjeseci, Branko Vukanić sedam mjeseci, a Željko Popović tri mjeseca robije
612 pregleda 26 komentar(a)
Radisav Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Radisav Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.04.2016. 12:43h

Grupa Zagoričana osuđena je na ukupno četiri godine i četiri mjeseca zatvora, za napad na policajce, u podgoričkom klubu Velvet, krajem prošle godine.

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Larise Mijušković Stamatović, koja im je sudila za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Radoslav Stanišić i Nikola Marković osuđeni su na po godinu dana zatvora, Vidoje Stanišić je dobio deset mjeseci, Saša Klikovac osam mjeseci, Branko Vukanić sedam mjeseci, a Željko Popović tri mjeseca robije.

Sutkinja je istakla da, iako je odbrana pokušala zamijeniti teze, da je nesumnjivo utvrđeno da su optuženi počinili krivično djelo.

Ona je objasnila i da to što su skoro svi optuženi zadobili povrede, “može biti povod za iniciranje nekog drugog postupka nadležnih organa”, te da je ona sudila u okviru optužnog predloga tužilaštva, gdje se nije sudilo policajcima, nego njima.

Obrazlažući visinu kazne, sutkinja je dodala da su svi, osim Popovića, koji nije osuđivan, višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela.

Ona im je svima produžila pritvor, u kome su svi, osim Popovića, od kraja decembra prošle godine.

Optuženi Zagoričani tvrdili su da su ih policajci 27. decembra bez povoda isprskali sprejem i pretukli, zbog čega su podnijeli krivičnu prijavu protiv 15 policajaca.

Policajci su tvrdili da su ih optuženi vrijeđali, gađali i fizički napali, prilikom racije u klubu.

Bonus video: