Našli arsenal oružja, iz mora izvukli motor

Inspektori iz mora izvukli zapaljeni motocikl, koji su navodno koristili Vlahovićeve ubice
619 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2016. 05:40h

Inspektori su juče pronašli arsenal oružja u napuštenoj kući u kotorskom naselju Sv. Stasije, dan nakon ubistva Podgoričanina Srđana Vlahovića (30).

Puške, pištolji, eksploziv, municija, bili su sakriveni u podrumu nezavršene trospratnice obrasle u žbunje, sagrađene odmah uz magistralu.

To je podiglo na noge gotovo kompletan sastav kriminalističke policije sa primorja i Podgorice, forenzičare i Specijalnu antiterorističku jedinicu koja je juče sa dugim cijevima krstarila Kotorom.

Inspektori su više od dva sata proveli u toj kući.

Oko 17 sati izašli su sa “tovarom” zaplijenjenog oružja, koje će se vještačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru.

Arsenal oružja pronađen je u istrazi ubistva Vlahovića, koji je u subotu veče likvidiran u kotorskom naselju Dobrota.

Inspektori su juče pokušavali da utvrde ko je ostavio tovar oružja u blizini kuće jednog od članova škaljarskog klana i da li je to oružje trebalo da se iskoristi za rat koji je krajem 2014. godine počeo da bjesni u crnogorskom podzemlju.

Vlahović, koji je posljednjih nekoliko godina živio u Kotoru, nema kriminalni dosije. Ipak, istražitelji provjeravaju vezu između tog ubistva i nekoliko mafijaških likvidacija koje su povezane sa nestankom 200 kilograma kokaina u Španiji 2014. godine.

Prve informacije iz bezbjednosnih krugova govore da je Vlahović, iako nije imao kriminalni dosije, bio, navodno, blizak kotorskom mafijaškom klanu.

Tragajući za dokazima, inspektori su juče iz mora izvukli motocikl, koji su, kako vjeruju, koristili Vlahovićevi egzekutori.

Policija je zvanično saopštila da “službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor preduzimaju intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ubistva”.

“Za sada nepoznato lice, na čijem identifikovanju se radi, u pravcu S. V. ispalilo je više hitaca iz vatrenog oružja od kojih povreda je S. V. preminuo”, saopštili su iz UP.

Nezvanično, “Vijestima” je rečeno da je saslušano nekoliko desetina osoba iz Kotora, među kojima su i članovi dva tamošnja suprotstavljena kriminalna klana.

Niko od njih nije zadržan nakon saslušanja, a inspektorima su navodno tvrdili da ne znaju ništa o likvidaciji Vlahovića.

Policija je juče provjeravala nekoliko osoba za koje imaju saznanja da su bliski škaljarskom klanu, na čijem su čelu navodno Igor Dedović i braća Igor i Jovan Vukotić, čije su kuće juče pretresane.

Navodno, od dvije osobe koje su juče privedene u Kotoru, inspektori su uzeli DNK.

Prema saznanjima “Vijesti”, oni će provjeravati da li se njihovi biološki tragovi poklapaju sa tragovima pronađenim na oružju koje je juče zaplijenjeno u napuštenoj kući u naselju Sv. Stasije.

Saslušan Igor Vukotić i još desetak “škaljaraca”

Kotorski inspektori uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) pretresli su juče kuće desetak Kotorana, koji se u policijskim evidencijama vode kao bezbjednosno interesantne osobe.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, među prvim kućama u koju su policajci juče ušli, bila je kuća jednog od navodnih vođa škaljarskog klana Igora Vukotića, koji je nakon pretresa odveden na informativni razgovor.

Pretresom njegove kuće, ali ni kuće njegovih prijatelja, policija nije našla nijedan nedozvoljeni predmet.

Oni su juče oko 16 sati napustili zgradu kotorske policije, koju su sve vrijeme obezbjeđivali sajovci sa dugim cijevima. Osim u Kotoru, policija je juče pretresala i stanove nekoliko Podgoričana, a sinoć oko 22 sata na saslušanje je priveden Podgoričanin Nikola Malović, koji je navodno blizak škaljarskom klanu.

NAPOMENA: Strogo zabranjeno preuzimanje fotografija bez odobrenja uredništva i autora

Galerija

Bonus video: