Pronađen motor osumnjičenog za ubistvo Vlahovića?

"Službenici OB Kotor, zajedno sa službenicima CB Herceg Novi i Sektora kriminalističke policije, uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice, intenzivno rade na prikupljanju činjenica u cilju identifikovanju lica koje je počinilo ovo krivično djelo i potpunog rasvjetljavanja događaja", saopšteno je iz Uprtave policije
362 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Vlahović, Foto: Facebook.com
Srđan Vlahović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 10.04.2016. 17:24h

Policija intenzivno traga za ubicom Srđana Vlahovića (30) koji je likvidiran u subotu veče u Kotoru.

Kako prenosi TV Vijesti policija je danas pronašla motor sa kojim je, kako se sumnja, ubica pobjegao s mjesta zločina.

Vjeruje se da je ovo još jedan u nizu mafijaških obračuna zaraćenih klanova u Kotoru. Iako je Vlahović ubijen dok je prodavao cigarete, policija sumnja da je bio član obezbjeđenja jednog od kotorskih klanova i da je zbog toga platio glavom.

I upravo kao prodavac cigareta je bio poznat, ali Vlahoviću je to, vjeruje se, bio samo paravan. Prikupljeni podaci policije ukazuju da je bio član jedne od zaraćenih kotorskih kriminalnih grupa, tačnije da je bio član obezbjeđenja.

Da Vlahović nije osoba koja je od cigareta zarađivala za život, pokazuje i ponašanje policije nakon zločina. Od trenutka ubistva, Kotor je pod opsadom, a inspektori ne prestaju sa uzimanjem izjava od bezbjednosno interesantnih osoba među kojima su osobe koje pripadaju takozvanom "škaljarskom klanu" ali i članovi grupacije koja je ovom klanu, suprotstavljena godinama.

Prema pouzdanim saznanjima Televizije Vijesti, ubica je nakon počinjenog zločina pobjegao motorom, a istražitelji su danas pronašli dvotočkaš za koji se sumnja da ga je koristio ubica. Da li je ubica njim pobjegao biće poznato nakon obavljenog vještačenja.

Povodom ubistva Vlahovića, danas su se oglasili i iz Uprave policije, ističući da preduzimaju sve mjere radnje u cilju otkrivanja počinilaca ovog krivičnog djela. U potragu za ubicom su osim kotorske i hercegnovske policije, kao i Sektora kriminalističke policije, uključeni i pripadnici Specijalne antiterorističke jednice.

Slično je međutim saopštavala policija i mjesecima i godinama ranije, ali više ubistava u Kotoru i dalje nije rasvijetljeno. Lisice na ruke stavljene su jedino Ivanu Vračaru, ubici Dragana Dudića Frica koji je važio za desnu ruku Pljevljaka Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina iz Južne Amerike.

Bonus video: