Zemljište ostalo „Radoju Dakiću”

Pojasnili su da su imali obavezu da o svom trošku demontiraju i uklone halu, i da je zemljište ispod objekta, površine 20.000 kvadratnih metara ostalo u vlasništvu preduzeća Radoje Dakić
317 pregleda 8 komentar(a)
Tomo Čelebić
Tomo Čelebić
Ažurirano: 10.04.2016. 06:37h

Iz kompanije Čelebić juče su saopštili da su krajem 2014. godine kupili samo čeličnu konstrukciju hale “Fakop”, a da je zemljište ostalo u vlasništvu preduzeća “Radoje Dakić”.

Oni su se saopštenjem oglasili povodom teksta “Poslovni prostor od 3.891.460 eura prodali kao staro gvožđe” koji je objavljen juče u “Vijestima”.

Objasnili su da su konstrukciju hale građene početkom 80-ih godina,kupili u postupku sudske prodaje za 622.500 eura.

“U tekstu koji je objavljen navodi se da je u pitanju prodaja poslovnog prostora vrijednog 3,9 miliona eura. Kompanija Čelebić nije kupila zemljište na kojem će moći da gradi navedene sadržaje, niti da ima pravo na naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta na ime postojećih objekata, već se u konkretnom slučaju radi o kupovini čelične konstrukcije hale stare više od 30 godina”, saopštili su iz te kompanije.

Pojasnili su da su imali obavezu da o svom trošku demontiraju i uklone halu, i da je zemljište ispod objekta, površine 20.000 kvadratnih metara ostalo u vlasništvu preduzeća Radoje Dakić.

“Procjene koje se navode u tekstu u sebi sadrže i vrijednost zemljišta tj. urbanističke parcele na kojoj je planirana izgradnja poslovno-stambenih objekata, sa uključenom naknadom za komunalno opremanje građevinskog zemljišta na ime postojećih objekata”, kazali su iz kompanije Čelebić.

Bonus video: