PARAOLIMPIJSKI SPORT

Radmilo Baranin osvojio tri medalje i norme za EP u Grosetu

90 pregleda 1 komentar(a)
Radmilo Baranin, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Radmilo Baranin, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Ažurirano: 04.04.2019. 20:04h

Crnogorski atletičar Radmilo Baranin završio je gran-pri bacački miting u italijanskom Grosetu sa dvije zlatne i bronzanom medaljom. U kategoriji 34, Baranin je danas slavio u bacanju diska sa novim ličnim rekordom od 21,13 metara, pa je i u toj disciplini obezbijedio normu za Evropsko prvenstvo. Baranin je u popodnevnom programu bio treći u bacanju kugle, u kojoj je potvrdio normu za EP. Baranin je kuglu bacio na 8,12 metara, dok je slavio bivši svjetski rekorder Abdulrahman iz Katara, hicem od 10,29 metara.

U subotu, prvog dana takmičenja Baranin je slavio u bacanju koplja sa normom za Evropsko prvenstvo, koje će se održati baš u Grosetu od 11. do 17. juna.

"Zadovoljan sam nastupom u Grosetu, posebno u disciplinama disk i koplje, koje sam prvi put bacao na zvaničnom IPC takmičenju. Ispunio sam zacrtano, jer sam u sve tri discipline osvojio norme za nastup na Evropskom prvenstvu", kazao je Baranin.

Pored Baranina, norme imaju i Marijana Goranović i Miloš Ranitović. Oni će do Evropskog prvenstva imati po dva nastupa - Prvenstvo Crne Gore u Baru 23.aprila i miting u Varaždinu 14.maja.