Još jedna likvidacija zbog tovara kokaina?

Policija provjerava vezu između ubistva Vlahovića i dvije nedavne pucnjave u Kotoru, kada su ranjeni Vojin Stupar i I. B.
581 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Vlahović, Foto: Facebook
Srđan Vlahović, Foto: Facebook
Ažurirano: 10.04.2016. 06:19h

Podgoričanin Srđan Vlahović (28) koji je, prema policijskim informacijama, bio navodno blizak jednom od dva kotorska kriminalna klana, ubijen je sinoć oko 20 sati u Kotoru.

Likvidiran je u sačekuši, u tamošnjem naselju Dobrota.

Sagovornik blizak istrazi kazao je da je u Vlahovića ispaljeno više hitaca.

Iz policije, međutim, nijesu kazali sa koliko metaka je pogođen Podgoričanin, koji je posljednjih nekoliko godina živio u Kotoru.

Isti izvor rekao je da vjeruju da je ubica imao pomagača, koji je pratio žrtvu i javljao kada će naići kroz to naselje.

Policajci su sinoć potraživali “reno klio” koji je, kako se vjeruje, vozio nekog od ekipe zadužene za likvidaciju Vlahovića.

Iz Uprave policije zvanično su saopštili samo da je “u 19.55 sati u Dobroti došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu S.V. iz Kotora, koji je podlegao povredama”.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz policije, Vlahović nema kriminalni dosije.

U bezbjednosnim krugovima sinoć se spekulisalo da je Vlahović već neko vrijeme bio tjelohranitelj jednog od vođa kotorskog kriminalnog klana, koji je u lošim odnosima sa suprotstavljenom ekipom iz tamošnjeg škaljarskog klana.

Izvor iz istrage kazao je sinoć da policija provjerava vezu između ubistva Vlahovića i dvije nedavne pucnjave u Kotoru, kada su ranjeni Vojin Stupar i I. B.

Policija je sinoć privela nekoliko osoba bliskih škaljarskom klanu, među kojima i tjelohranitelja jednog od navodnih vođa tog klana.

Sagovornik “Vijesti” iz istrage kazao je da inspektori provjeravaju i da li ubistvo Podgoričanina ima veze sa prošlogodišnjim mafijaškim likvidacijama u Budvi i Beogradu. Rat u crnogorskom podzemlju počeo je krajem 2014. godine, kada je dio do tada jedinstvenog narko klana sa crnogorskog primorja, u Španiji ukrao tovar od 200 kilograma kokaina.

Par mjeseci kasnije počele su likvidacije - u Beogradu je, u februaru 2015. godine ubijen Cetinjanin Goran Radoman, koji je pripadao kotorskom klanu.

Dva mjeseca kasnije u Budvi je, najvjerovatnije greškom, ubijen nekadašnji poslanik LSCG-a Saša Marković. Inspektori vjeruju da je i tada meta bio njegov kum, Budvanin Goran Đuričković, koji je likvidiran krajem oktobra iste godine u Budvi.

Bonus video: