Budvanska rivijera vodi 1:0 protiv Jedinstva

0 komentar(a)
Budvanska rivijera - Jedinstvo, Foto: OSCG
Budvanska rivijera - Jedinstvo, Foto: OSCG
Ažurirano: 09.04.2016. 17:25h

U neobičnom finalu, jer prvi put nakon devet godina nema Budućnosti, Budvanska rivijera je povela 1:0 protiv Jedinstva Bemaksa (sponzora su dobili uoči finala), zahvaljujući pobjedi od 3:0 na svom parketu, na startu finalne serije za titulu.

"Što se nas tiče, finale nije ništa neobično, već zbog toga što je u finalu Jedinstvo umjesto Budućnosti, ali to nije naš problem. Mi razmišljamo samo o nama i našoj igri. Poveli smo 1:0 u finalnoj seriji, mislim da smo dobro odigrali. Čestitam mojim momcima na igri, juniori su opet odigrali dobro i zasluženo smo pobijedili 3:0. Jedinstvo je, možda, malo slabije odigralo u prva dva seta, ali im je nedostajao najbolji igrač Bugarin. Mislim da će on biti u sastavu u sljedećoj utakmici i da će onda u Bijelom Polju biti neizvjesnije, ali ja očekujem pobjedu i u drugom meču", rekao je Boškan.

Ekipa Slobodana Boškana je lako došla do pobjede, iako u igru nijesu ulazili najiskusniji, kapiten Ječmenica i Rašović, već su mlađani Marović, Kastratović, Ivanović i Lečić, uz nešto starije Babića, Lakčevića, te iskusnog Medenicu, rutinski dobili utakmicu.

Istina, i gosti, debitanti u finalu plej-ofa, bili su oslabljeni neigranjem tri igrača, prvenstveno prvog primača Bugarina, te iskusnog Medojevića, ali su u trećem setu uspjeli da malo namuče domaćina.

Vodili su gosti od početka seta sve do 17:15, do dva poena razlike, ali je Budvanska rivijera serijom 4:0 preokrenula na 19:17, a onda na 22:18 i otklonila sve dileme.

"Nemam običaj da tražim da tražim izgovore, ali moram da naglasim da smo u Budvu doputovali bez tri igrača, i to bez prvog i trećeg primača. Zaista smo danas bili znatno oslabljeni na toj poziciji. Domaćin je apsolutni favorit, može da igra i u šarenom sastavu, a da pruža maksimum, i ja im čestitam na pobjedi. Ne mogu da budem zadovoljan nekim elementima naše igre, jer u finalu moramo pružiti malo više. Mi ćemo se potruditi da u Bijelom Polju pokušamo da ispravimo neke greške. Nadam se da ćemo tada biti kompletniji i tako pokušati da napravimo bolji rezultat", rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Drugi meč finalne serije do tri pobjede igra se u srijedu u Bijelom Polju.

Budvanska rivijera – Jedinstvo Bemaks 3:0 (25:16, 25:17, 25:20)

Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 70. Sudije: Dragana Vučinić (Podgorica) i Jelena Tošić (Bar).

Budvanska rivijera: Lakčević (libero), Kastratović, Babić, Lečić, Dokić, Medenica, Marović, Vujović, Ivanović, Ječmenica, Rašović.

Jedinstvo Bemaks: Tomić, Ćetković, Pešić, Popović (libero), Pavićević, B. Bulatović, Rudić, Đuretić, L. Bulatović, Vukić, Rakočević, Magdelinić.

Bonus video: