Ko je koga tukao u Velvetu: Stanišić se kune u krst

Vlahović i Razić istakle su da i izjave gotovo svih svjedoka upućuju na to da je policija jasno saopštila da je u pitanju racija i da je povod za primjenu sile bio napad Zagoričana na njihovog kolegu Nikolu Jankovića
1352 pregleda 52 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.04.2016. 06:48h

Tužiteljka Romina Vlahović i punomoćnica policajaca Andrijana Razić juče su saopštile da su organi reda morali da primijene neophodna sredstva prinude kako bi se odbranili od grupe Zagoričana krajem prošle godine, u podgoričkom klubu "Velvet".

Branilac šestorice optuženih Branko Anđelić, tvrdio je da nalaz vještaka o povredama najbolje govori o tome ko je koga napao te večeri i konstatovao da je policijska akcija izvedena samo da bi se obračunali sa okrivljenima.

Suđenje Radoslavu Stanišiću, Vidoju Stanišiću, Nikoli Markoviću, Željku Popoviću, Saši Klikovcu i Branku Vukaniću završeno je juče, a presuda će biti izrečena u ponedjeljak.

Njima se sudi za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Vlahović i Razić istakle su da i izjave gotovo svih svjedoka upućuju na to da je policija jasno saopštila da je u pitanju racija i da je povod za primjenu sile bio napad Zagoričana na njihovog kolegu Nikolu Jankovića.

“Izjave Ivanović Filipa i Gubić Dragana su kontradiktorne, a ovakvim izjavama opasno su ušli u zonu davanja lažnog iskaza”, navela je Razić.

Jedino su njih dvojica sutkinji ispričali da je policija brutalno, bez povoda tukla optužene.

“Zašto bi policija došla u pun klub, među 300 - 400 svjedoka samo da prebije okrivljene, da im je to bio cilj mogli su naći manje transparentan način za to”, zaključila je Razić.

Anđelić je istakao da ne razumije završne riječi tužiteljke i punomoćnice policije i ocijenio da se radi o impresivnom optužnom aktu.

Podsjetio je da su svi optuženi, osim Markovića, tada povrijeđeni a da je samo jedan policajac udaren.

"Kakva je to neophodna upotreba sile kad s jedne strane imate udarac, a ovamo 50... Ovi imaju pesnice, a ovi se brane puškama i sprejevima”, naveo je Anđelić.

Optuženi Zagoričani tvrde da su ih policajci 27. decembra bez povoda isprskali sprejem i pretukli.

Policajci su tvrdili da su ih optuženi vrijeđali, gađali i fizički napali, prilikom racije u klubu.

Vidoje se kune u krst i kaže da će umrijeti s osmijehom

“Kunem se u pravoslavnu vjeru i časni krst da nijesam nosio naočare te noći... i kad budem umirao, umrijeću s osmijehom", rekao je juče Vidoje Stanišić.

Jedan od policajaca ranije je kazao da je Vidoja prepoznao po naočarima.

Marković je na suđenju tvrdio da “Vidoje nikad ne skida naočare, pa čak ni u diskoteci”, dok ostali optuženi nijesu bili sigurni da li je nosio naočare te večeri.

Oni su, zbog dešavanja u podgoričkom klubu, podnijeli krivičnu prijavu protiv policajaca.

Anđelić je juče istakao da optuženi nijesu ni saslušani po toj prijavi, što po njemu, dovoljno govori o tome koliko tužilaštvo radi svoj posao, bez obzira o kome se radi.

Bonus video: