Državljanin Crne Gore vođa auto mafije?

Albanska policija zaplijenila je u četvrtak u više gradova 19 luksuznih automobila ukradenih u nekoliko zemalja. Automobili su oduzeti u Sarandi, Tirani, Skadru i Laču, prenosi MIA
359 pregleda 12 komentar(a)
Luksuzna vozila, Foto: Shutterstock
Luksuzna vozila, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.04.2016. 06:46h

Državljanin Crne Gore navodno je jedan od vođa međunarodne kriminalne organizacije, koja švercuje luksuzna vozila ukradena u nekoliko evropskih zemalja.

To su objavili neki od albanskih medija.

U toj zemlji prije nekoliko dana realizovana je policijska akcija u kojoj je uhapšeno 11 osoba, osumnjičenih da su članovi te kriminalne grupe. Svi uhapšeni su albanski državljani.

Albanska policija zaplijenila je u četvrtak u više gradova 19 luksuznih automobila ukradenih u nekoliko zemalja. Automobili su oduzeti u Sarandi, Tirani, Skadru i Laču, prenosi MIA.

Prema izvještaju istražnih organa, zaplijenjena vozila su ukradena u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Italiji i Francuskoj, a u Albaniji su im mijenjani brojevi šasija.

Radi se o automobilima marki “rendž rover”, “audi”, BMW X5, X6...

Inicijalna informacija za istragu došla je od Interpola.

Prema izvještaju albanskog medija “Shqiptarja” među uhapšenima je i vođa te kriminalne organizacije Albanac Bujar Hisa (Bujar Hysa).

On je, piše, u saradnji sa državljaninom Crne Gore, čiji identitet još nije objavljen, organizovao krijumčarenje ukradenih vozila.

Državljanin Crne Gore kotira se kao jedan od vođa te kriminalne organizacije i on još nije uhapšen.

“Vijesti” su juče pitale crnogorsku policiju - da li su učestvovali u toj akciji hapšenja, ali iz te institucije nisu odgovarali.

Prema izvještajima albanskih medija, Hisa je sa državljaninom Crne Gore organizovao da se ukradeni automobili krijumčare preko graničnog prelaza Božaj - Hani i Hotit.

Bonus video: