Bojić: Treba mi pištolj da zaštitim porodicu

Advokat je juče kazao da njegov sin ne može da diše na nos: “Operacija je neizbježna”
183 pregleda 35 komentar(a)
Vladan Bojić, Foto: Savo Prelević
Vladan Bojić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.04.2016. 06:36h

Podgorički advokat Vladan Bojić kazao je da će u ponedjeljak od policije tražiti dozvolu za kupovinu pištolja, kako bi zaštitio porodicu.

“U ponedjeljak ću Centru bezbjednosti Podgorica da podnesem zahtjev za dozvolu i odobrenje za kupovinu oružja, na osnovu Zakonu o oružju. Isključiva pobuda za nabavku pištolja je zaštita moje porodice", rekao je juče "Vijestima" Bojić.

Policija je u srijedu uhapsila Zorana Pajovića (34) iz Podgorice, zbog sumnje da je u nedjelju slomio nos Bojićevom dvanaestogodišnjem sinu.

Pajovića je juče saslušao sudija za istragu Miladin Pejović i potom ga pustio da se brani sa slobode.

Policija je saopštila da sumnjaju da je Pajović nakon kraće svađe između njegovog i Bojićevog sina, udario maloljetnika.

Advokat je juče kazao da njegov sin ne može da diše na nos: “Operacija je neizbježna”.

Ranije je pričao da ne vjeruje da je napad slučajnost.

"Moj sin je udaren dan nakon što sam podnio prijave zbog prisluškivanja. To je bila klasična namještaljka. Poslije svega što mi se događa u posljednje vrijeme - slučajni nalaz u prisluškivanju, kvarenje i trostruke zamjene telefona u vrijeme kad sam prisluškivan, krivični progon, nestanak punomoćja iz spisa, najneljudskiji napad na mog sina samo dan nakon što sam podnio krivične prijave - sve su to slučajnosti u koje ne vjerujem da su slučajnosti”, kazao je Bojić.

Advokat je tada rekao i da nije postojao razlog da bilo ko udari njegovog sina, koji je po prirodi miran dječak.

Bojić je prethodne sedmice podnio krivičnu prijavu protiv podgoričkog osnovnog tužioca Miroslava Turkovića, optužujući ga da je falsifikovao optužni predlog protiv njega i upisivao riječi koje nije rekao.

Na osnovu tog optužnog predloga, prvostepenom presudom osuđen je da plati 3.000 eura, zbog povrede tajnosti specijalnog postupka koji se vodi protiv njegovog bivšeg klijenta Lazara Radenovića.

Istovremeno sa tom, Bojić je podnio i drugu krivičnu prijavu protiv NN osoba, koje su ga, tvrdi, prisluškivale od aprila do 15. oktobra prošle godine.

“Podnosilac prijave kao advokat, branilac okrivljenih u više budvanskih predmeta bio je žrtva prisluškivanja i snimanja poruka sa telefona 'iPhone 6 plus', što je vršeno od neovlašćenih lica, grupa ili paraslužbi, preko dostupnih malicioznih programa, odgovarajućom daljinskom ili neposrednom instalacijom nekog od malicioznih programa, koji omogućava snimanje, kontrolu i upotrebu sadržaja u nezakonite svrhe”, piše u drugoj krivičnoj prijavi Bojića.

Objašnjava da je zbog prisluškivanja imao smetnje, eho, slušanje samog sebe, do pucanja slušalice i da se zbog toga tri puta obraćao ovlašćenom serviseru tog mobilnog uređaja.

Bonus video: