Ivanović demantovao povezanost sa firmom iz Paname

MANS je u današnjem saopštenju istakao da se i ministrovo ime dovodi u vezu sa offshore kompanijama koje su poslovale u Crnoj Gori
7 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Mpr.gov.me
Petar Ivanović, Foto: Mpr.gov.me
Ažurirano: 08.04.2016. 17:57h

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović demantovao je informaciju o povezanosti sa firmom iz Paname.

“Nikada nijesam registrovao ni jednu firmu u ovoj državi, niti sam bio korisnik (beneficiary) ili član nekog od organa upravljanja. Pozivam sve medije, sve nevladine organizacije i sve građane Crne Gore da ukoliko imaju jedan jedini dokaz koji govori suprotno od ovoga što sam sada kazao, isti odmah dostave tužilaštvu”, rekao je Ivanović.

MANS je u današnjem saopštenju istakao da se i ministrovo ime dovodi u vezu sa offshore kompanijama koje su poslovale u Crnoj Gori.

"Crnogorska kompanija „Nova Star CG“ je osnovana od strane offshore kompanije Nova Star LLC čiji je vlasnik druga offshore kompanija Nikomat LLC, registrovana u Delaveru. Kao vlasnik Nikomat LLC se pojavljuje Danijela Šarić, sestra Darka i Duška Šarića i Nebojša Jestrović koji je u Srbiji već optužen da je prao novac od kokaina. Ovako formirana kompanija je bila dio organizovane kriminalne šeme koja je imala za cilj da na prevaru dođe do vrijednog zemljišta fudbalskog kluba „Mogren“ na samoj obali mora u Budvi. Ono što je posebno zanimljivo i o čemu tužilaštvo već nekoliko godina ima punu informaciju jeste činjenica da se na čelu kompanije „Nova Star CG“ koju su osnovali Šarići i dalje kao izvršni direktor nalazi Blagota Radulović, generalni direktor Direktorata za IPARD plaćanja pri Ministarstvu poljoprivrede i dugogodišnji prvi saradnik aktuelnog Minista poljoprivrede Petra Ivanovića", navode iz MANS-a.

Dodaje se da ministar Ivanović nikada nije javno progovorio o vezama koje ima sa narko klanom Šarića i pomenutom panamskom kompanijom, a prema podacima koji su dostupni MANS-u, tužilaštvo nikada nije preduzimalo bilo kakve mjere prema Ivanoviću.

Bonus video: