Napadač na Akovića u nekom od predmeta?

Aković je analizirao moguće motive napada na njega, a za TV Vijesti kaže da ne sumnja ni u koga konkretno
524 pregleda 0 komentar(a)
Lazar Aković, Foto: Screenshot (YouTube)
Lazar Aković, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 09.04.2016. 11:01h

Lazar Aković juče je sa tužiocem Zoranom Vučinićem analizirao nekoliko predmeta u kojima je postupao kao sudija ili advokat, tražeći u njima moguće motive napada.

On je pretučen u ponedjeljak veče u podgoričkom City kvartu, dok je išao ka kancelariji.

Nakon jučerašnjeg saslušanja rekao da ne zna ko ga je napao, ali da vjeruje da je bilo naručeno njegovo ubistvo.

“Napadači su htjeli moju smrt, ali sam se izvukao uz pomoć Boga... Kao profesionalac, ali i kao odgovoran čovjek u ovom trenutku ne mogu da sumnjam na bilo koga, jer ne bih volio da ogriješim dušu prema bilo kome. Tužiocu sam iznio sva svoja saznanja u nekom proteklom periodu. Pravili smo analize određenih predmeta”, kazao je Aković.

Razgovarali su o predmetu u kojima je postupao kao sudija Višeg suda - slučaj Damira Mandića i predmetima u kojima se pojavljivao kao branilac - Košljun i aktuelne istraga protiv Olivere Ilinčić i Svetozara Marovića.

“Ne želim da se izjasnim na te okolnosti, jer ne bih volio da se istraga usmjeri u pogrešnom pravcu”, kazao je on.

Rekao je da tužiocu detaljno ispričao kako je pretučen.

“Detaljno sam mu opisao monstruozni i kukavički napad od strane dva zločinca, koji su imali kapuljače na glavi i šipke u rukama, kojima su me tukli”.

Dodao je da u privatnom životu nikada nije imao probleme.

“ Vjerujem u to da je ovaj napad naručen i organizovan apsolutno sa jednim cijljem - da se izvrši moje ubistvo”, kazao je.

Vještak konstatovao povrede

Pretučenog advokata juče je pred tužiocem Vučinićem pregledao vještak sudske medicine Nemanja Radojević.

“Ljekar dr Nemanja Radojević pregledao me i konstastovao sve povrede koje sam zadobio po tijelu, a zatim i fotografisao. Priložio sam i ljekarsku dokumentaciju. Tužiocu Vučiniću sam rekao da smatram da je na meni počinjeno krivično djelo “ubistvo u pokušaju”, imajući u vidu sredstvo izvršenja, a to je metalna šipka, kao i upornost i brojnost povreda”, rekao je Aković “Vijestima”.

Bonus video: