"Galebice" raširile krila

61 pregleda 1 komentar(a)
ŽOK Galeb, Foto: OSCG
ŽOK Galeb, Foto: OSCG
Ažurirano: 07.04.2016. 11:09h

Galebu je, očigledno, bilo suđeno da osvoji ovogodišnji Kup Crne Gore. Na konferenciji za novinare, prije početka finalnog turnira u Pljevljima, pobjednički pehar je u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore bio postavljen na stolu ispred trenera učesnika završnog turnira (falio je samo trener Rudara). A pehar je bio najbliži upravo treneru Galeba, Nikoli Masoničiću.

"Nadam se da će nam se to posrećiti", odgovorio je Masoničić na pitanje “Vijesti” o blizini pehara na pres konferenciji.

Tako je i bilo. Galeb je prekinuo trogodišnju dominaciju gradskog rivala, Luke Bar (šest uzastopnih trofeja, po tri titule i kupa), i domogao se drugog pehara u ovom takmičenju, prije svega zahvaljujući trijumfu u polufinalu protiv Luke Bar, nakon preokreta od 0:2 do 3:2.

"Mislim da smo zasluženo slavili, jer smo tog dana bili bolji. Cijeli meč smo vjerovali da možemo da napravimo iznenađenje iako smo doživljeli dva ubjedljiva poraza od njih ove sezone", kaže Masoničić za “Vijesti”.

"U polufinalu smo odigrali jako dobro. Od početka meča smo nametnuli naš ritam igre. U prvom setu smo imali 24:21 ali nismo uspjeli da ga privedemo kraju. U drugom smo psihicki pali, ali smo nakon njega uspjeli da se smirimo i napravimo preokret", dodaje Masoničić, kome je ovo prvi pehar u seniorskoj konkurenciji, nakon što je kao trener osvajio po tri pehara u kadetskoj i juniorskoj, te jedan u pionirskoj konkurenciji.

"Osjećaj je fenomenalan, niko to nije očekivao. Ali, ja sam vjerovao da možemo da pobijedimo, možda još par igracica", ističe Masoničić.

Masoničić nam je otkrio jedan interesantan detalj, koji govori da u Galebu nijesu mislili da će nakon polufinala prenoćiti u Pljevljima i čekati finale.

"Kupili smo 15 četkica i dvije-tri paste za zube. Niko ih nije imao", uz osmjeh je kazao Masoničić.

Galeb je u finalu lako sa 3:0 porazio Moraču.

"Bilo je euforije nakon polufinala i pobjede nad jedinom profesionalnom ekipom u Crnoj Gori. Cilj nam je bio da spustimo loptu na zemlju, da stišamo euforiju. Sredinom prvog seta zaigrali kako znamo i nakon toga pitanje pobjednika nije dolazilo u pitanje. Viđena je velika borbenost kod djevojaka. Mislim da je to naša najveća pobjeda i što smo od početka vjerovali da možemo da trofeja".

Galeb će u polufinalu plej-ofa, počev od subote, pokušati da protiv Luke Bar reprizira Kup, iako uka Bar ostaje veliki favorit na papiru.

"Moramo dobro da se spremimo za te mečeve, da probamo još jednom da ih iznenadimo. Biće mnogo teže nego u Kupu, jer će nas sada ozbiljnije shvatiti i jer su one pod obavezom da opravdaju velika očekivanja i ulaganja", istakao je mladi trener Galeba, uz zahvalnost navijačima iz Bara koji su autobusom doputovali da bodre Galeb u finalu.

Zahvalnost igračicama koje odlaze i Evgeniji Milivojević

Predsjednik kluba Nikola Vujačić, te Rajko i Luka Tijanić su najzaslužniji za decenijsko uspješno bitisanje Galeba. Nikola Masoničić se posebno zahvalio igračicama koje su učestvovale u planu da se na desetogodišnjicu kluba osvoji trofej.

"Posebno se zahvaljujemo igračicama koje u ovoj godini završavaju srednju školu i nastupe za naš klub, ali smo srećni i zadovoljni jer će nastaviti studije u Americi i bavljenje odbojkom. To su Nikoleta Vujović, Iva Vujošević, Ivona Vojvodić, Aleksandra Ratknić, igračice naše trofeje generacije reprezentativki, koje su našem klubu donjele mnogo uspjeha, pehara i medalja, kako u Crnoj Gori, tako i na turnirima u okruženju. Divimo se njihovoj odlučnosti da, i pored brojnih opterećenja, na finalnom turniru Kupa ispolje sve svoje ljudske i sportske kvalitete. Posebno smo zahvalni Evgeniji Milivojević na vrlo korektnom, ljudskom, sportskom i profesionalnom odnosu prema našem klubu i mlađim igračicama. Na radost našeg kluba, crnogorske odbojke. Evgenija je radom, nastupima u Galebu definitivno ostavila povredu iza sebe i vrlo uspješno se vratila da radi ono što najbolje radi u Crnoj Gori", zaključio je Masoničić.

Bonus video: