Varajiću tri mjeseca zatvora jer je policajca gađao stolicom

Varajić je priznanjem na suđenju promijenio iskaz koji je dao tužiocu, kada je tvrdio da nije gađao policajca...
102 pregleda 9 komentar(a)
protesti DF, Foto: Arhiva Vijesti
protesti DF, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.04.2016. 07:00h

Nikšićanin Marko Varajić i pravosnažno je osuđen na tri mjeseca zatvora, zato što je bacio plastičnu stolicu prema kordonu policije na protestima Demokratskog fronta 3. oktobra.

Portparolka Osnovnog suda Anja Krkeljić “Vijestima” je saopštila da se na prvostepenu presudu sudije Gorana Đukovića niko nije žalio, pa je presuda postala pravosnažna krajem prošle godine.

Varajić je osuđen zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Đuković mu je izrekao kaznu ispod zakonskog minimuma, cijeneći kao olakšavajuće okolnosti priznanje okrivljenog i njegove porodične prilike. Otežavajuće okolnosti na strani optuženog su bile Varajićeva ranija osuđivanost i to što se policajac pridružio krivičnom gonjenju.

Varajić je priznanjem na suđenju promijenio iskaz koji je dao kod tužioca, kada je tvrdio da nije gađao policajca, već jednog od demonstranata za koga je mislio “da je špijun”.

Sudija nije prihvatio odbranu koju je Varajić dao kod tužioca, navodeći da se ne poklapa sa odgledanim snimkom i iskazom oštećenog policajca.

Optužnim predlogom tereti se da je napao policajca Miljana Vukovića, tako što ga je gađao stolicom dok je stajao u policijskom kordonu ispred okupljenih građana. Policajac je podizanjem štita, piše, spriječio da ga stolica pogodi.

Bonus video: