Podgorica: Mjerenje šećera u krvi i pritiska povodom Dana zdravlja

Na punktovima u tržnim centrima Gintaš i Delta, zdravstveni timovi iz Savjetivališta za dijabetes, u okviru Doma zdravlja Podgorica, u četvrtak, u vremenu od deset do 17 sati organizovaće za zainteresovane građane mjerenje šećera u krvi, krvnog pritiska, dijeliti edukativne brošure i flajere i davati savjete o prevenciji i liječenju šećerne bolesti
89 pregleda 0 komentar(a)
dijabetes, Foto: Shutterstock
dijabetes, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.04.2016. 06:32h

Podgorički Dom zdravlja organizovaće danas, povodom Svjetskog dana zdravlja, mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska i savjetovati zainteresovane građane o prevenciji i liječenju šećerne bolesti.

Dom zdravlja Podgorica i ove godine će, kako su saopštili, brojnim aktivnostima obilježiti 7. april – Svjetski dan zdravlja, koji je ove godine posvećen dijabetesu.

"Na punktovima u tržnim centrima Gintaš i Delta, zdravstveni timovi iz Savjetivališta za dijabetes, u okviru Doma zdravlja Podgorica, u četvrtak, u vremenu od deset do 17 sati organizovaće za zainteresovane građane mjerenje šećera u krvi, krvnog pritiska, dijeliti edukativne brošure i flajere i davati savjete o prevenciji i liječenju šećerne bolesti“, kaže se u saopštenju.

Savjetovalište za mlade Doma zdravlja Podgorica, tim povodom organizovaće sjutra u osam sati predavanje učenicima osmog razreda Osnovne škole „Milorad Musa Burzan“, na temu „Zdrava ishrana i prevencija gojaznosti kao faktor rizika za nastajanje dijabetesa“.

Bonus video: