Svjetska džudo federacija će podržati Mrvaljevića za dobijanje vajlda karda za Rio

4 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Srđan Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.04.2016. 17:46h

I ako sam kroz turnire ne uspije da izbori normu, najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević ima šansu da mu Rio de Žaneiro bude treći nastup na Olimpijskim igrama.

Kako je, naime, saopšteno iz Džudo saveza Crne Gore, Mrvaljević je od Svjetske džudo federacije dobio podršku za dobijanje "vajld karda" (specijalna pozivnica), kako je u pismu dostavljenom prvom čovjeku DžSCG Dragomiru Bečanoviću saopštio predsjednik Svjetske džudo federacije Marius Vizer.

"Poštovani gospodine predsjedniče, Imam zadovoljstvo da vas obavijestim da je, na osnovu zahtjeva od strane Olimpijske solidarnosti, Svjetska džudo federacija (IJF) podržala Vaš zahtjev za univerzalno mjesto za sportistu Srđana Mrvaljevića za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Kao što znate, konačnu odluku će donijeti Tripatitna komisija, ali sa naše strane smo dali podršku i Svjetska džudo federacija je podržala ovaj zahtjev", navodi se u pismu.

Mrvaljević, koji je nastupio na OI u Pekingu i Londonu, kazao je da je „uvijek lijepo kada ljudi iz Svjetske džudo federacije prepoznaju kvalitet i žele najbolje na Olimpiskim igrama”.

"Ali, moj cilj je da u Rio odem sopstvenim zaslugama,rezultatima i medaljama", napisao je Mrvaljević na svom Fejsbuk profilu.

Bonus video: