Dedić: Tivat domaćin Balkanskog prvenstva

80 pregleda 0 komentar(a)
Filip Radović, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Filip Radović, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Ažurirano: 06.04.2016. 14:22h

Tivat će od 11. do 15. maja biti domaćin Balkanskog prvenstva u stonom tenisu za mlade, kazao je predsjednik Stonoteniskog saveza Crne Gore Ratko Dedić.

On je istakao da će najznačajnija sportska manifestacija u stonom tenisu biti realizovana u saradnji sa opštinom Tivat.

"Tivat je preuzeo pokroviteljstvo i ulogu domaćina, za naš Savez izuzetno značajne manifestacije, koja će doprinijeti razvoju i popularizaciji jednog olimpijskog sporta, a državi Crnoj Gori promociju turističkih potencijala", kazao je Dedić na konferenciji za medije.

Najavljeno je da će na šampionatu učestvovati stotonteniseri iz svih deset država članica.

"Za uspješnu organizaciju potrudila se i Svjetska stonoteniska organizacija koja je našem savezu obezbijedila 16 stolova, 200 ringova, te po 24 sudijska stola, semafora i mrežice, u ukupnom iznosu od oko 20 hiljada eura", kazao je Dedić.

"Naš savez je uspio da sa jednim od najvećih proizvođača stonoteniske opreme Stag iz Indije potpiše ugovor o oficijelnom sponzorstvu svih selekcija reprezentacije u trajanju od četiri godine, koja će se manifestovati obezbjeđenjem kopletne sportske opreme. Vrijednost ovog sponzorskog ugovora u opremi iznosiće oko 30 hiljada eura", istakao je Dedić.

Predstavnik Uprave za mlade i sport Branimir Ivanović kazao je da je taj vladin organ uvijek podržavao i da će podržavati sve sportske manifestacije koje doprinose razviju sporta u Crnoj Gori i podižu njen ugled u svijetu.

"Dali smo punu podršku STSCG da organizuje i uđe u proceduru organizovanja tako prestižnog takmičenja. Novo rukovodstvo saveza napravilo je veliki iskorak koji se primjećuje i koji će se vrednovati kroz rezultate koji se postižu, ali koji će se postizati u narednom periodu", kazao je Ivanović.

SRSCG obilježio je danas praznik - Dan stonog tenisa.

Bonus video: