Iluzivna stvarnost grafičarke Jelene Jovančov

Kustos izložbe je Darinka Stanojević, urednica likovnog programa CZK Lazarevac
74 pregleda 0 komentar(a)
rad Jelene Jovančov(novine)
rad Jelene Jovančov(novine)
Ažurirano: 06.04.2016. 12:03h

Samostalna izložba “ Iluzivna stvarnost ” crnogorske grafičarke Jelene Jovančov biće otvorena sjutra veče u Modernoj galeriji Centra za kulturu u Lazarevcu i trajaće do 20. aprila.

Na izložbi će biti prikazane grafike iz istoimenog ciklusa na kojima se umjetnica bavi “fenomenom stvarnosti koju posmatra kroz prizmu perceptivne iluzije i njene fizičke projekcije, refleksije-odraza... varka predstavlja apsolut njenih kreativnih promišljanja“.

Kustos izložbe je Darinka Stanojević, urednica likovnog programa CZK Lazarevac.

Jeleni Jovančov je izložba u Lazarevcu četrnaesta samostalna, a do sada je imala preko 150 selektovanih nacionalnih i međunarodnih izložbi. Jovančov je studirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju od 2002-2007. godine gdje je i diplomirala na studijskom programu grafika. Magistrirala je na istom fakultetu 2010. Dobitnica je više priznanja i nagrada za svoj rad. Njeni radovi se nalaze u mnogobrojnim javnim kolekcijama i muzejima širom svijeta (Narodni muzej umjetnosti u Pekingu, Muzej umjetnosti u Jekaterinburgu, Umjetnički muzej Brest, Aleksandrijska biblioteka i drugi).

Bonus video: