“Škola odučavanja ” uskoro na makedonskom jeziku

Nagrada “Zlaten prsten“ će biti uručena na predstojećem Međunarodnom sajmu knjiga, koji će se održati od 12. do 18. aprila 2016. godine u Skopju, a na ovom sajmu naredne, 2017. godine biće predstavljena nagrađena knjiga pjesama ovog pjesnika ”Škola odučavanja ”, koju će u prevodu na makedonski jezik objaviti Izdavačka kuća “Feniks“ iz Skopja
95 pregleda 1 komentar(a)
Radomir Uljarević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Radomir Uljarević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.04.2016. 08:20h

Ovogodišnji dobitnik međunarodne književne nagrade “Zlaten prsten“ iz Crne Gore je pjesnik Radomir Uljarević, saopšteno je na konferenciji za novinare u Fondaciji za kulturnu i naučnu afirmaciju i prezentaciju “Makedonija Prezent“ u Skopju.

Tradicionalnu međunarodnu nagradu za književeno stvaralaštvo “Zlaten prsten“ dodjeljuju Fondacija za kulturnu i naučnu afirmaciju i prezentaciju “Makedonija Prezent“ i Izdavačka kuća “Feniks“ iz Skopja.

Nagrada “Zlaten prsten“ će biti uručena na predstojećem Međunarodnom sajmu knjiga, koji će se održati od 12. do 18. aprila 2016. godine u Skopju, a na ovom sajmu naredne, 2017. godine biće predstavljena nagrađena knjiga pjesama ovog pjesnika ”Škola odučavanja ”, koju će u prevodu na makedonski jezik objaviti Izdavačka kuća “Feniks“ iz Skopja.

Dosadašnji dobitnici nagrade “Zlaten prsten“ su: Milan Đurčinov, Ferid Muhić, Jordan Plevneš, Rade Siljan, Svetlana Hristova Jocić, Vasil Tocinovski, Petre Bakevski, Vele Smilevski, Todor Čalovski, Risto Vasilevski, Sande Stojčevski(Makedonija), Fiona Samson (Engleska), Petar Opačić, Borislav Pavlovski (Hrvatska), Banja Nacuiši (Japan), Momo Kapor,Vladislav Bajac, Radomir Andrić, Eva Ras, Dušica Ilin, Nenad Grujičić i Zorica Arsić Mandarić (Srbija), Jovanka Stojčinović Nikolić (Bosna i Hercegovina), Sergej Suba (Ukrajina) i Adnan Ozer (Turska).

Bonus video: