ODBOJKA

Miloš Ćulafić se vraća u Koreju?

210 pregleda 1 komentar(a)
Miloš Ćulafić, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Miloš Ćulafić, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 05.04.2016. 22:12h

Miloš Ćulafić bi iduće sezone mogao ponovo da zaigra u Južnoj Koreji - korektor crnogorske odbojkaške reprezentacije je, kako je objavio specijalizovani odbojkaški portal „Vorld of volej” (Svijet odbojke), jedan od igrača koji se prijavio za novi sistem izbora stranaca u tamošnjoj ligi.

Naime, prvi put u svojoj istoriji, Koreanska odbojkaška liga će organizovati konkurs/izborno takmičenje za izbor stranaca za narednu 2016/2017. sezonu.

Kako će se naredne sezone u V-Ligi takmičiti sedam klubova, nakon konkursa će šansu dobiti sedam stranaca, po jedan za svaki tim.

„Vorld of volej” navodi da se 166 igrača prijavilo za ovu vrstu izbora stranaca, a taj broj će biti smanjen na 24 do „drafta” i trening utakmice koji će biti organizovani između 11. i 13. maja.

Portal ne navodi na koji način će u uži izbor biti selektirana 24 stranca.

Za izbor sedmorice stranaca nema limita kada su nacionalnost i godište u pitanju. Jedini limit je visina osnovnog ugovora, ne računajući premije. Gornja granica je 300 hiljada dolara…

Ćulafić je već u dva navrata igrao u Južnoj Koreji, u dresu Kepka, a osim njega su se na konkurs prijavili još neki igrači koji su već igrali u toj zemlji - Slovenac Mitja Gasperini, Brazilac Leandro Arauho da Silva, Mađar Arpad Baroti, Milan Pepić iz Bosne i Hercegovine, Rus Aleksandr Buts…

Ćulafić drugi dio ove sezone igra u francuskom Tuluzu, za koji je na 14 utakmica upisao 178 poena (skoro 13 prosječno po meču).

Zbog veoma dobrih nastupa u Tuluzu, Koreja je samo jedna od opcija Ćulafića za narednu sezonu.

Sa Tuluzom je zauzeo četvrto mjesto u ligaškom dijelu i u četvrtfinalu plej-ofa igraće protiv Ajačija.