PROCESUIRATI NALOGODAVCE

HRA osudila napad na advokata Akovića

"HRA se zalaže da se Krivičnim zakonikom propišu strožije kazne za napade na novinare, advokate i zdravstvene radnike, kakve već postoje za napad na službena lica, imajući u vidu da su osobe koje obavljaju te profesije od posebnog javnog značaja izložene povećanom riziku za bezbjednost u Crnoj Gori"
0 komentar(a)
Lazar Aković napad, Foto: Filip Roganović
Lazar Aković napad, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.04.2016. 14:42h

Akcija za ljudska prava (HRA) osudila je fizički napad na advokata Lazara Akovića koji se dogodio 4. aprila 2016. u Podgorici.

Oni su se pridružili apelu Advokatske komore da se hitno otkriju i procesuiraju nalogodavci napada.

"Nadamo se da će biti otkriven i motiv napada. HRA se zalaže da se Krivičnim zakonikom propišu strožije kazne za napade na novinare, advokate i zdravstvene radnike, kakve već postoje za napad na službena lica, imajući u vidu da su osobe koje obavljaju te profesije od posebnog javnog značaja izložene povećanom riziku za bezbjednost u Crnoj Gori. Takvo rješenje postoji, na primjer, u Krivičnom zakoniku Republike Srbije", navodi se u saopštenju HRA.

Oni su podsjetili da je advokat Vlado Bjeković ubijen 2012. godine, a da su samo prošle godine dva advokata pretrpjela fizičke napade.

Preporučujemo za Vas