U zemlji šamana, čarobnjaka i iscjelitelja

Premijera filma “The Space Between” održana je u martu na SXSW (South by Southwest Film Festival) festivalu u Ostinu i bio je jedini strani film koji je ušao u kategoriju dokumentarnih filmova na navedenom festivalu. Javnosti će biti prikazan u maju
84 pregleda 0 komentar(a)
Marina Abramović, Foto: You tube
Marina Abramović, Foto: You tube
Ažurirano: 05.04.2016. 09:10h

U svakom od svojih performansa Marina Abramović želi da izađe iz “zone udobnosti” tako da ni njen novi dokumentarni film “The Space Between” ne odstupa od te ideje.

Kako bi stvorila novi umjetnički projekt, Marina Abramović otišla je na turneju po Brazilu, ali je posjećivala isključivo mjesta skrivena od očiju turista. Spoznala je Brazil kao zemlju šamana, čarobnjaka i iscjelitelja. Oni su zatvoreni za ljude, žive u kastama i svakodnevno imaju svete obrede. U eksperimentiranju s boli, Abramović se koncentrisala na istraživanje duhovnosti, razuma, morala te je svoje utiske podijelila u novom dokumentarnom filmu. Kombinacija duhovnog trilera i filma koji je sniman na ulici, donosi nam neviđen pristup intimnom kreativnom procesu jedne od najznačajnijih umjetnica našeg vremena.

Premijera filma “The Space Between” održana je u martu na SXSW (South by Southwest Film Festival) festivalu u Ostinu i bio je jedini strani film koji je ušao u kategoriju dokumentarnih filmova na navedenom festivalu. Javnosti će biti prikazan u maju.

Bonus video: