Rožajci osuđeni na 4,3 godine

Rožajci osuđeni jer su 27. jula 2015. godine izazvali opštu tuču u kojoj su korištene metalne šipke, palice, nož...
968 pregleda 0 komentar(a)
Šaban Tarhaniš, Foto: Zoran Đurić
Šaban Tarhaniš, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.04.2016. 08:16h

Sudija Osnovnog suda Milosav Zekić osudio je juče na četiri godine i tri mjeseca zatvora devetoricu Rožajaca koji su učestvovali u tuči koja je prethodila smrtonosnom ranjavanju Anesa Kalača 27. jula prošle godine.

Prvostepenom presudom za krivična djela nasilničko ponašanje i nanošenje težih tjelesnih povreda Šaban Tarhaniš (23) i Almin Kalač (23) osuđeni su na po 11 mjeseci, a Elvis Jahović (22) na pet mjeseci zatvora.

Za nasilničko ponašanje i nanošenje lakših tjelesnih povreda Muamer Tarhaniš (26) i Mirsad Muratović (34) dobili su po šest mjeseci, a Armin Kajević (26), Armin Dacić (26), Sevad Muratović (31) i Jasmin Muratović (32) po tri mjeseca zatvora.

Rožajci su osuđeni jer su 27. jula 2015. godine u Rožajama izazvali opštu tuču u kojoj su korištene metalne šipke, drvene palice, gajbe i kolac, kao i kuhinjski nož.

Jasmin, Mirsad i Sevad Muratović, ispred čije radnje se dogodio incident, na sudu su tvrdili da su ih napali Šaban Tarhaniš, Almin Kalač, Elvis Jahović, Muamer Tarhaniš, Armin Kajević i Armin Dacić.

Njima je navodno zasmetao kamion sa kojeg su Muratovići istovarali robu, a kojim je bila blokirana saobraćajnica.

Dvije grupe su tokom dana nastavile da provociraju jedni druge, a Muratovići su oko ponoći napravili sačekušu tokom koje je ranjen Anes Kalač koji nije učestvovao u prethodnim incidentima. Kalač je od posljedica ranjavanja preminuo tri dana kasnije.

U bjelopoljskom Višem sudu u toku je postupak za to krivično djelo.

Bonus video: