Dokumentarci u trci za nagrade

Filmovi su nastali na radionici u okviru programa Dokuma CrossBorder 2015. čiji su partneri i sponzori bili ADU Zagreb, FDU Skoplje, Kino Klub Split, FDU Beograd, Rose Art Ružić, Studio Makar, Antitalent Produkcija i Hoteli Makarska
135 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa filma Poslednji galebovi u Makarskoj, Foto: Privatna arhiva
Ekipa filma Poslednji galebovi u Makarskoj, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.04.2016. 05:56h

Dva dokumentarna filma u produkciji Udruge Dokuma, za koje je zadužena međunarodna studentska ekipa na čelu sa dva mlada crnogorska reditelja - Ivanom Čojbašićem i Nemanjom Lakićem, našla su se u glavnom takmičarskom programu XXV izdanja Dana hrvatskog filma, koji će se održati od 21. do 24. apila u Zagrebu.

Za dokumentarni film “Britanci u Makarskoj”, portret britanskog para Helen i Henrija Mildenhola koji žive podno Biokova, je zaslužna studentska ekipa - Ivan Čojbašić (FDU Cetinje), Klemen Kraševac (AGRFT Ljubljana), Gorjan Atanasov (FDU Skoplje) i Jovan Vučur (FDU Beograd), dok je za film “Posljednji galebovi”, koji je snimljen u legendarnom galebarskom gnijezdu “Arbun” u Makarskoj, zaslužna ekipa - Nemanja Lakić (FDU Cetinje), Petar Perunović (AGRFT Ljubljana), Sandra Gjorgieva (FDU Skoplje), Sanja Đuričić (FDU Beograd) i Danica Vujošević (FDU Beograd).

Filmovi su nastali na radionici u okviru programa Dokuma CrossBorder 2015. čiji su partneri i sponzori bili ADU Zagreb, FDU Skoplje, Kino Klub Split, FDU Beograd, Rose Art Ružić, Studio Makar, Antitalent Produkcija i Hoteli Makarska. Mentori su bili Igor Bezinović, Aleš Suk (FAMU Prag, Udruga Ukus Rijeka) i Dragutin Ćirković (FDU Beograd), a organizatori Karla Carević, Sandra Bastašić i Jadran Puharić.

Bonus video: