Pjevač i konobar nisu vidjeli tuču policije i Zagoričana

Svjedoci Dragan Gubić i Mirko Ivanović sutkinji su rekli da je policija brutalno, bez povoda tukla optužene
330 pregleda 16 komentar(a)
Velvet, Foto: Vijesti online
Velvet, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 04.04.2016. 19:36h

Pjevač Danijel Alibabić tvrdi da nije vidio da je neko od šestorice Zagoričana 27. decembra u Velvetu gađao policajce, ali i da nije vidio da je policija njih tukla.

Alibabić je to izjavio u sudnici podgoričkog Osnovnog suda, svjedočeći u postupku koji se vodi protiv Radosalav i Vidoja Stanišića, Nikole Markovića, Željka Popovića, Saše Kiikovca i Branka Vukanovića.

Njih šestorica optuženi su zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Alibabić je pred sutkinjom Larisom Mijušković kazao da je iz Velveta izašao minut ili dva nakon što je ušla policija.

I konobar iz tog lokala Danijel Ćirović, koji je danas svjedočio, rekao je da nije vidio sukob između šestorice Podgoričana i policije, jer je veoma brzo izašao.

Tvrdio je da je vidio kada je policija ušla u lokal, čuo lomljavu čaša, ali misli da je policija kada je ušla lomila čaše sa stola.

Svjedoci Dragan Gubić i Mirko Ivanović sutkinji su rekli da je policija brutalno, bez povoda tukla optužene.

Branilac šestorice optuženih, advokat Branko Anđelić kazao je da je Gubić veoma precizno sutkinji ispričao da je to bilo “najbrutalnije i najmorbidnije postupanje policije koje je on vidio.

“Izjasnio se da je policija odmah po ulasku u lokal okrivljene masakrirala od batina, da su počeli da lome čaše i flaše i da su ljudima polomili sve sa stolova bez ikakvog povoda. Rekao je da je vidio pendreke kojima su krvički tukli okrivljene”, kazao je Anđelić.

Dodao je da je Ivanović u sudnici izjavio da je vidio kako policija brutalno prebija optužene i kako i danas ima stres zbog svega što je vidio te noći.

“Rekao je da to kako je policija tukla okrivljene, ali i njihove jauke, viku i jecaje i danas pamti. Da je vidio duge cijevi i pendreke, ali i to da je policija odmah kada je ušla u kafić bacila na pod okrivljene. Izjavio je i da ih je vidio krvave i da ih je policija besomučno tukla”, kazao je Anđelić.

Suđenje se nastavlja sjutra.

Bonus video: