Zaplijenjeno više od 200 kilograma duvana

Duvan je oduzet, budući da je osoba prevozila robu čiji je promet ograničen, odnosno akciznu robu, koja je, kako se sumnja, bila namijenjena neovlašćenoj prodaji
148 pregleda 1 komentar(a)
duvan, Foto: Shutterstock.com
duvan, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.04.2016. 14:51h

Policijski i carinski službenici zaplijenili su na području Dinoše oko 210 kilograma rezanog duvana koji je, kako se sumnja, bio namijenjen nedozvoljenoj trgovini.

Policijski službenci Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi i carinski službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja su 2. aprila oko 20 sati, postupajući po policijskim operativnim saznanjima, u mjestu Hadžaj – Dinoša zaustavili i kontrolisali vozilo „Mercedes“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.N. (31) iz Podgorice.

„Pregledom lica i vozila policijski i carinski službenici su otkrili i zaplijenili 380 pakovanja rezanog duvana obmotanog u bijeli papir, 25 pakovanja duvana marke „Sheldija“, osam pakovanja duvana marke „Taraboš“ i deset pakovanja rezanog duvana marke „Pura“, ukupne težine oko 210 kilograma“, kaže se u saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Duvan je oduzet, budući da je osoba prevozila robu čiji je promet ograničen, odnosno akciznu robu, koja je, kako se sumnja, bila namijenjena neovlašćenoj prodaji.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici a duvan je predat službenicima Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina radi daljeg postupanja“, kaže se u saopštenju.

Od M.N. je, dodaje se, u policijskim prostorijama podgoričkog Centra bezbjednosti uzeta izjava, a krivična prijava protiv njega je nadležnom tužiocu, shodno konsultacijiama, podnijeta u redovnom postupku, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Bonus video: