Rozberg nadmoćan i u Bahreinu

Rozberg je trijumf na Velikoj nagradi Bahreina obezbijedio već u prvoj krivini. Savršeno je krenuo, obišao Hamiltona, koji se sudario sa Valterijem Botasom i pao na 3. mjesto
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2016. 16:57h

Druga trka, druga savršena pobjeda sa 2. mjesta za ono o čemu se niko nije usudio naglas da razmišlja pred početak sezone - Niko Rozberg je “zaljuljao” tron Luisa Hamiltona i najavio da bi ove sezone mogao da postane 33. prvak u istoriji Formule 1.

Sin šampiona iz 1982. godine, Kekea Rozberga, trijumf na Velikoj nagradi Bahreina je obezbijedio već u prvoj krivini. Savršeno je krenuo, obišao Hamiltona, koji se sudario sa Valterijem Botasom i pao na 3. mjesto. Pitanje pobjednika se nakon toga nije postavljalo...

Tu je i ostao do kraja, jer se između dva Mercedesa “ušunjao” Kimi Raikonen u Ferariju. Njegov klupski drug Sebastijan Fetel nije ni počeo trku u Persijskom zalivu, jer mu je motor eksplodirao u krugu za zagrijavanje.

Bodove su osvojili i Danijel Rikardo, Romen Grožan, Maks Ferstapen, Danijl Kvjat, Felipe Masa, Botas i Belgijanac u Meklarenu, Stofel Fandorn, koji je priliku u Bahreinu dobio samo zato što Fernandu Alonsu doktori nisu dozvolili da nastupi zbog udesa u Australiji.

Rozberg nakon prve dvije trke šampionata ima 50 bodova, Hamilton je drugi sa 33, a Rikardo treći sa 24.

Galerija

Bonus video: