Zlatni Danilo Pantić, Jovani Peković bronza

Evropski juniorski prvak, Danilo Pantić, osvojio je Evropski kup u Dubrovniku, Jovana Peković zaslužila bronzu
5 komentar(a)
Danilo Pantić, Foto: Facebook.com
Danilo Pantić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 03.04.2016. 15:03h

Aktuelni evropski juniorski prvak, Danilo Pantić potvrdio je enormni talenat i potencijal trijumfom na seniorskom Evropskom džudo kupu u Dubrovniku, dok je trofejna džudistkinja Jovana Peković osvojila bronzanu medalju danas, drugog dana takmičenja.

As Akademika, Pantić, je u finalu na 22 sekunde prije kraja prekidom dobio Norvežanina Henrika Rejtana. Oba borca su do sjajnog ipona stamenog Nikšićanina imala po dvije kazne (šida). Ipak, Pantić je pokazao više želje i znanja, iako je prethodno imao tri teške borbe, od kojih je samo posljednju riješio iponom na 15 sekundi prije kraja. Norvežanin je imao neuporedivo lakši put i manje minuti borbe na tatamiju u Dubrovniku.

Pantić je redom eliminisao Finca Jako Alija na juko, pa potom na vazari Italijana Klaudija Pepolija, da bi u polufinalu na ipon bacio Francuza Džozefa Tereca. I osvojio je seniorski kup, iako je u prvoj godini mlađih seniora i prethodne jeseni se borio u juniorima!

Njegova klupska drugarica, supertalentovana juniorka Jovana Peković, osvojila je bronzanu medalju u seniorskoj konkurenciji kategorije do 70 kilograma. Peković je u meču za bronzu bila bolja od Poljakinje Barbare Bijalaš, koju je bacila na ipon nakon tri minuta i deset sekundi, u kojima je protivnicu natjerala na čak četiri kaznena poena. Prethodno je Peković zabilježila po pobjedu i poraz, ali uz sjajne nastupe u neizvjesnim mečevima.

Ostali crnogorski džudisti nijesu uspjeli da dođu do prilike da se bore za medalje. Nebojša Gardašević, Edvin Kalač i Predrag Stanjević (- 81 kg), su srušili prve prepreke, ali su sva trojica izgubila u drugom krugu kostura. Marko Bubanja (- 90) je poražen na startu, baš kao i Lazar Ćupić i Slobodan Vukić u Pantićevoj kategoriji (- 100).

Prvu borbu u kategoriji Jovane Peković, izgubila je Anđela Džaković, a bez pobjede se oprostila i Jovana Nikić u kategoriji preko 78 kilograma.

Bonus video: