Dacić izgubio titulu prvaka Evrope

3 komentar(a)
Remzija Dacić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Remzija Dacić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.04.2016. 12:28h

Crnogorski kik bokser, Remzija Dacić, nije uspio da odbrani titulu profesionalnog prvaka Evrope u WAKO PRO federaciji, u kategoriji do 66,8 kilograma.

On je u Melfiju, odlukom sudija na poene, poražen od Italijana Vita Plasmatija.

Dacić je šampionski pojas u disciplini lou kik osvojio 8. avgusta u Rožajama pobjedom protiv Bugarina Dimitra Penčeva.

Trener Predrag Lekić, kazao je da je Dacić u toku meča dao sve od sebe, ali da u takvim okolnostima nije mogao više.

"Do druge runde borba je bila izjednačena i ako je u tim rundama protivnik dva puta snažno udario Dacića ispod pojasa i od centralnog sudije dobio dvije interne opomene. Polovinom treće runde Plasmati je isto ponovio, ali znatno snažnije, što je uslovilo prekid meča. Dacić je zaradio ozbiljnu povredu, a nekoliko minuta meč je bio prekinut", rekao je Lekić.

Prema njegovim riječima, poslije sudijskog vijećanje meč je nastavljen, a centralni sudija izrekao je Italijanu javnu opomenu i minus poen.

"Smatram da je bilo čvrste osnove da Plasmati bude diskvalifikovan, kako propazicije i nalažu. Dacić je i sa takvom povredom nastavio meč. Italijan je svu prednost koju je na kraju imao stekao nakon te povrede. U takvoj borbi Dacić je pokazao spremnost istrajnost i svakako odvažnost", rekao je Lekić.

On je kazao da je manifestacija značajno kasnila i da je meč za titulu umjesto u 22 sata i 30 minuta počeo tri sata kasnije.

Bonus video: