KUP CRNE GORE ZA ODBOJKAŠICE

Lako sa Moračom u finalu, Galeb drugi put osvojio pehar

68 pregleda 0 komentar(a)
ŽOK Galeb, Foto: OSCG
ŽOK Galeb, Foto: OSCG
Ažurirano: 04.04.2019. 19:55h

Nije bilo mnogo neizvjesnosti u finalu Kupa Crne Gore za odbojkašice. Galeb je skoro rutinski i vrlo ubjedljivo, 3:0, savladao ekipu Morače i u svom četvrtom finalu drugi put u klupskoj istoriji stigao do pehara u ovom takmičenju, nakon što je najbolji bio i 2010. godine. Morača je, sa druge strane, izgubila i drugo finale, nakon što je 2013. godine poražena od Luke Bar.

Morača je bolje otvorila utakmicu i stekla nekoliko poena prednosti, ali se borbene Baranke nisu predavale, brzo su preokrenule i uz malo napora, ali i sjajnu igru, prije svih Evgenije Milivojević, osvojile prvi set.

Čini se da je upravo tada sve riješeno, jer su u drugom i trećem periodu motivisane i pune samopozdanja igračice Galeba, nošene podrškom sa tribina, od početka do kraja dominirale i lagano došle do maksimalnog trijumfa i velikog slavlja.

Pobjednički pehar, kapitenu Galeba Nikoleti Vujović uručio je predsjdnik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković, dok je Barankama zlatne medalje podijelio član predsjedništva OSCG Nikola Vujačić, inače predsjednik Galeba. Pajković je prvom čovjeku Rudara i članu predsjedništva OSCG Miodragu-Miteku Markoviću uručio zahvalnicu za odličnu organizaciju i doprinos razvoju odbojke u Pljevljima.

"Priznajem da smo se potajno nadali ovome, naročito nakon dobijenog polufinala. Presrećan sam, jer zaista smo napravili veliki rezultat, koga ćemo možda tek sjutra, kada se glave ohlade, biti svjesni. Čestitam domaćinu na odličnoj organizaciji, protivniku na prikazanoj igri, a posebno našim navijačima koji su iz Bara došli da nas podrže", kazao je trener Galeba Nikola Masoničić.

Trener Morače Marko Radusinović čestitao je Galebu na zasluženoj pobjedi.

"Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan, uprkos porazu. Igrali smo finale, dvije utakmice u sjajnoj atmosferi. Uspjeli smo da pobjedimo odličnu ekipu Rudara i dođemo u situaciju da se ovako mlada ekipa bori za trofej i to na, do sada, najbolje organizovanom finalnom turniru Kupa, zbog čega domaćin zaslužuje sve pohvale", rekao je Radusinović.

Galeb – Morača 3:0 (25:22, 25:16, 25:15)

Pljevlja - Sportski centar “Ada” Gledalaca: 500. Sudije: Sonja Simonovska (Bar) i Milorad Delić (Podgorica).

Galeb: L. Vujošević, Ćaćić, Čavić, Milivojević, Sekulović, I. Vujošević, Vujović, Milićević, Đukić, Radović, Mumović, Kovačević, Mašanović.

Morača: Dragović, Budrak, Petričević, Joketić, Čogurić, Gigović, Pejović, Osmajić, Pavićević, Vukićević, Krivokapić, Đelević.