Hamilton opet kreće sa pola

Drugi je sa zaostatkom od 77 hiljaditih djelova sekunde bio Rozberg, a iza njih kreću piloti druge sile Formule 1, Ferarija - Sebastijan Fetel (1:30,012) i Kimi Raikonen (1:30,244)
2 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2016. 16:35h

Luis Hamilton je u Australiji osvojio pol-poziciju, ali je mogao samo da gleda kako njegov klupski „drug“ i najveći rival za titulu, Niko Rozberg, slavi pobjedu.

Dvostruki uzastopni šampion će imati priliku za popravni, jer će sa vodeće pozicije krenuti i na Velikoj nagradi Bahreina, koja se vozi sjutra od 17 časova po našem vremenu.

"Vikend nije bio baš sjajan, mučio sam se da sastavim nekoliko dobrih krugova. Srećom, najbolji koji sam odradio je bio posljednji".

"Bolid je bio sjajan i nevjerovatno je da smo sada brži nego u danima kada smo imali V10 motore. To pokazuje dokle je tehnologija došla", rekao je Hamilton.

Crni Biser je zablistao pod reflektorima i osvojio pol u vremenu 1:29,493.

Drugi je sa zaostatkom od 77 hiljaditih djelova sekunde bio Rozberg, a iza njih kreću piloti druge sile Formule 1, Ferarija - Sebastijan Fetel (1:30,012) i Kimi Raikonen (1:30,244).

"Odradio sam odličan završni krug, ali je Luis bio za nijansu bolji. Nadam se da na trci mogu da ga prestignem i uradim isto što i u Australiji", naglasio je Rozberg.

Staza u Bahreinu je duga 5.412 metara, a voziće se 57 krugova, tj. 308,405 kilometara.

U Persijskom zalivu ne nastupa čovjek koji ima najviše pobjeda na toj pisti, Fernando Alonso, jer nakon udesa na Melburn parku nije dobio dozvolu ljekara da uđe u bolid.

Šansu da ga trećim trijumfom dostignu na vrhu imaju Hamilton, koji je slavio u prethodne dvije sezone, Fetel i čovjek čija bi pobjeda bila senzacija - pilot Vilijamsa Felipe Masa.

Iskusni Brazilac kreće sa 7. mjesta.

Bonus video: