Dacić u Melfiju brani evropsku krunu

Crnogorski kik-bokser Remzija Dacić braniće u subotu u Melfiju protiv Italijana Vita Plasmatija titulu profesionalnog prvaka Evrope u WAKO federaciji, u lou-kiku kategorije do 66,8 kilograma
5 komentar(a)
Remzija Dacić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Remzija Dacić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 31.03.2016. 13:45h

Crnogorski kik-bokser Remzija Dacić braniće u subotu u Melfiju protiv Italijana Vita Plasmatija titulu profesionalnog prvaka Evrope u WAKO federaciji, u kategoriji do 66,8 kilograma.

On je šampionski pojas u disciplini lou-kik osvojio 8. avgusta 2015. godine, u Rožajama pobjedom protiv Bugarina Dimitra Penčeva.

Dacić i Plasmati drugi put biće rivali u ringu, nakon što je crnogorski borac prošlogodišnji duel prvog kola Svjetskog prvenstva u Beogradu dobio odlukom sudija na poene.

Član podgoričkog Aristona kazao je da meč u Melfiju dočekuje maksimalno spreman.

"Trenirao sam više od tri mjeseca i u dobroj sam formi. Imao sam dosta treninga i sparing partnera. Nadam se da ću biti bolji i pobijediti. Protivnik mi je izuzetno kvalitetan borac, ali odgovara mi njegov stil i vjerujem da ću uspjeti da zadržim pojas i vratim ga u Crnu Goru", kazao je Dacić na konferenciji za novinare.

Meč je, po propozicijama WAKO Pro federacije, planiran da traje pet rudi po tri minuta.

Supervizori meča, Marko Pakor i Srđan Bugarčić, odredili su troje bodovnih sudija, jednog domaćeg i dvoje neutalnih, Slovakinju i Čeha.

Ringovni sudija biće Italijan.

Trener Aristona, Predrag Lekić, kazao je da Dacić spremno dočekuje meč u Melfiju.

"Zahvaljujući našim takmičarima u klubu, koji su bili odlični sparing partneri, smatram da smo se odlično pripremili i meč dočekujemo spremni. Meč je minutažom i vremenski dug i u njemu može da stane puno toga, može se i ispraviti ponešto. Uz to, koliko smo trenirali i bili spremni, ima i drugih faktora koji odlučuju", kazao je Lekić.

On je istakao da je Dacić prošle godine dobio 17 od 18 borbi.

"Optimisti smo, dobio ga je već jednom, iako je Italijan možda tehnički bio njegov najbolji protivnik na šampionatu. Nije mu možda najteže pao, ali je po znanju i tehničkoj obučenosti pokazao najviše. Znam što nas očekuje, kao gost morate biti značajno bolji da bi to sudije uvidjele, ali sam optimista i nadam se pobjedi", kazao je Lekić

Prema njegovim riječima, Plasmati je tehnički dobro "potkovan" i osnovnim tehnikama vlada odlično.

"Radi čisto, precizno i ima jasnu teniku. Stilom su slični, iako je Dacić snažniji, razorniji i eksplozivniji. Malo je i viši, što može biti prednost ukoliko se iskoristi. Očekujem dobru borbu", kazao je Lekić.

On je najavio da će Dacić, ukoliko sačuva pojas, u junu napasti titulu prvaka svijeta.

"Dacić ukoliko sačuva pojas, mada nema direktne veze sa tim, dobiti priliku da se bori za svjetsku titulu. Takmičar iz Turske, Kenan Genaid, koji je prvak svijeta već par godina, prihvatio je meč za titulu i on bi mogao da bude održan u junu u Crnoj Gori", kazao je Lekić.

Bonus video: