Blagoje Baošić prvak Balkana uz nacionalni rekord

333 pregleda 0 komentar(a)
Blagoje Baošić, Foto: Bijelopolje.co.me
Blagoje Baošić, Foto: Bijelopolje.co.me
Ažurirano: 31.03.2016. 13:12h

U organizaciji powerlifting saveza Srbije i Bosne i Hercegovine prethodnog vikenda održano je otvoreno Balkansko prvenstvo u powerlifting-u i bench press-u.

Takmičenje je održano u Sarajevu u sportskom centru opštine Vogošća, u kojem je učestvovalo 113 takmičara iz svih balkanskih država.

U kategoriji do 90 kg takmičar Crne Gore, Bjelopoljac Blagoje Baošić, osvojio je dvije zlatne medalje i postavio je novi crnogorski rekord. Baošić je podigao 195 kg sa opremom i za pet kilograma je oborio važeći crnogorski rekorg, koji je držao Miloš Ćećanović od 2008. godine.

Crna Gora je na ovom takmičenju učestvovala sa 16 takmičara, a ekipno je osvojila drugo mjesto u disciplini powrlifting i treće u bench-presu.

Baošić se bavi ovim sportom već desetak godina i član je kluba ‘’Eurogym’’ iz Bijelog Polja.

"Konkurencija na takmičenju je bila respektabilna i zadovoljstvo mi je što sam uspio da osvojim dva prva mjesta, čime sam upotpunio moj naporan rad i treninge u prethodna tri mjeseca. Ovim putem se zahvaljujem klubu i predsjedniku SOe Bijelo Polje, koji mi je pružio značajnu podršku i najviše su doprinijeli ovom rezultatu", naveo je Baošić.

Predsjednik kluba "Eurogym", Vlatko Kljajević je istakao da je Baošić jedan od najtalentovanijih bjelopoljskih i crnogorskih sportista i da je obaranjem državnog rekorda predstavio Crnu Goru u najboljem svijetlu.

"U ime kluba i svoje lično, čestitam mu na osvojenim medaljama. Smatram da je ovo veliko priznanje i za naš klub i opštinu Bijelo Polje, kazao je Kljajević.

Bonus video: