Vlasnik "Cablinga" tvrdi da je Maroviću pozajmio 400.000 eura

Budvanin je četvrti saslušani sa liste onih koje je uhapšeni funkcioner DPS-a pomenuo kao osobe koje su mu pomogle da prikupi novac, koji je navodno dao Mujoviću da podmiti tužioce
112 pregleda 0 komentar(a)
Svetozar Marović (Novine)
Svetozar Marović (Novine)
Ažurirano: 31.03.2016. 19:58h

Budvanin Milovan Drakulović tvrdio je danas u tužilaštvu da je Svetozaru Maroviću krajem prošle godine pozajmio 400.000 eura.

Drakulović, vlasnik budvanskog “Cablinga” to je ispričao u istrazi koju je Osnovno tužilaštvo pokrenulo protiv Podgoričanina Veselina Mujovića, osumnjičenog za prevaru.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” ni on nije znao zbog čega Marović traži pozajmicu, ali mu je ipak dao novac.

Budvanin je četvrti saslušani sa liste onih koje je uhapšeni funkcioner DPS-a pomenuo kao osobe koje su mu pomogle da prikupi novac, koji je navodno dao Mujoviću da podmiti tužioce.

Branilac Podgoričanina, advokat Miloš Vuksanović kazao je “Vijestima” da zbog oznake tajnosti ne može otkrivati detalje sa saslušanja, ali je ocijenio da iskaz svjedoka ni na jedan način ne potvrđuje optužbe tužilaštva.

"Radi se o još jednom saslušanju čiji sadržaj iskaza ni na jedan način ne potvrđuje krivicu Veselina Mujovića, već se radi o jednom korektnom, ali skroz neupotrebljivom i bezvrijednom u smislu ovog krivičnog postupka... Kao i ranije saslušani svjedoci i ovaj danas saslušani je rekao da niti zna, niti poznaje Mujovića”, kazao je Vuksanović.

Mujović je uhapšen 17. februara pod sumnjom da je od Marovića na prevaru uzeo oko 890.000 eura, kako bi navodno podmitio tužioce i olakšao mu položaj u istragama o višemilionskim malverzacijama u Budvi.

On je ranije u tužilaštvu negirao krivicu tvrdeći da od Marovića nije uzeo nikakav novac.

Bonus video: