Tri nagrade za studentsku "Ljubaf"

Ekipa predstave “Ljubaf” osvojila je “Srebrnu masku” za izvedeni komad, “Zlatna maska” za najbolju žensku ulogu pripala je Anđeliji Rondović, a ansambl predstave dobio je i specijalnu nagradu za primjerenu dikciju i scenski pokret
75 pregleda 0 komentar(a)
Ljubaf, Foto: Privatna arhiva
Ljubaf, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.03.2016. 07:57h

Svršeni studenti Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, u klasi profesora Branimira Popovića: Sanja Vujisić, Filip Đuretić i Anđelija Rondović s uspjehom su nastupili na festivalu “Trema” u Rumi, u Srbiji, sa predstavom “Ljubaf” u režiji profesora pokreta Ferida Karajice po tekstu Marija Šizgala.

Ekipa predstave “Ljubaf” osvojila je “Srebrnu masku” za izvedeni komad, “Zlatna maska” za najbolju žensku ulogu pripala je Anđeliji Rondović, a ansambl predstave dobio je i specijalnu nagradu za primjerenu dikciju i scenski pokret.

“Trema” u martu je međunarodni festival akademskih pozorišta, predstava studenata akademija umjetnosti i kamernih profesionalnih projekta nastalih u saradnji sa institucijama kulture. Ove godine se održan je od 24. do 28. marta. Izvedeno je osam predstava u takmičarskom programu i jedna u čast nagrađenih, na kamernoj i velikoj sceni Kulturnog centra Ruma. Predstavama iz Srbije pridružila se i po jedna iz Hrvatske i Crne Gore.

Art Trema Fest organizuje Gradsko pozorište Ruma, u saradnji sa Kulturnim centrom Ruma i drugim institucijama kulture. Takmičarski dio - „Trema u martu” održava se krajem marta mjeseca; drugi segment projekta: Otvorena Art Trema Fest scena (od aprila do avgusta: revijalni segment - primjeri dobre prakse) i treći segment projekta: Takmičarski dio: “Trema u septembru” krajem septembra mjeseca.

Bonus video: