Prodavaće so cijelom Balkanu

"Ugovor o osnivanju preduzeća biće potpisan za tri mjeseca, koliko bi trebalo da traje ispitivanje tržišta za novu firmu, čije će se poslovanje zasnivati na pakovanju ulcinjske soli i njenoj distribuciji u zemlje Balkana"
72 pregleda 5 komentar(a)
Solana Ulcinj, Foto: Arhiva Vijesti
Solana Ulcinj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.03.2016. 07:14h

Predstavnici Solane Bajo Sekulić, Fonda za razvoj i Vlade Crne Gore potpisali su nedavno memorandum o razumijevanju sa firmom Izreal salt kompani, kojim je planirano formiranje zajedniččkog preduzeća industrija soli CG.

"Ugovor o osnivanju preduzeća biće potpisan za tri mjeseca, koliko bi trebalo da traje ispitivanje tržišta za novu firmu, čije će se poslovanje zasnivati na pakovanju ulcinjske soli i njenoj distribuciji u zemlje Balkana. U ovom trenutku, tržišta CG, Srbije, BiH, Kosova i Makedonije troše godišnje oko milion tona soli, a ulcinjska solana u njima učestvuje sa svega 3 odsto. Zajedničko ulaganje sa Izraelcima omogućiće plasman znatno veće količine ulcinjske soli”, kazao je Zoran Damjanović, član Upravnog odbora Fonda za razvoj.

Prema njegovim riječima, preduzeće će se formirati u tri faze, a ukupni osnivački kapital iznosiće 12 miliona maraka. On je najavio da će, u cilju ispitivanja tržišta, ulcinjska solana uskoro startovati sa pakovanjem soli koje će nositi marku zajedničke firme.

Bonus video: