Osuđeni na 13 godina: Advokata tukli i ukrali 14.350 eura

Dalji rođak oštećenog Dušan Kaluđerović, u presudi je označen kao organizator posla i osuđen je na tri godine zatvora, a istovjetno je kažnjen i Miloš Marković. Andrija Lazović i Marko Radičević osuđeni su po tri i po godine zatvora
374 pregleda 0 komentar(a)
pajser, Foto: Shutterstock.com
pajser, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.03.2016. 19:43h

Apelacioni sud je na 13 godina zatvora pravosnažno osudio četvoricu muškaraca, jer su 24. novembra 2015. godine oteli 14.350 eura od podgoričkog advokata Milorada Mića Kaluđerovića.

Prvostepenu presudu izrekao je sudija Višeg suda u Podgorici Predrag Tabaš.

Dalji rođak oštećenog Dušan Kaluđerović, u presudi je označen kao organizator posla i osuđen je na tri godine zatvora, a istovjetno je kažnjen i Miloš Marković.

Andrija Lazović i Marko Radičević osuđeni su po tri i po godine zatvora.

Piše da je nesporno dokazano da je Dušan Kaluđerović sa umišljajem podstrekao na razbojništvo Lazovića, Radičevića i Markovića.

“Kaluđerović je novembra prošle godine u nekoliko navrata predlagao Lazoviću da 'odrade njegovog rođaka' Mića Kaluđerovića, koji je prema informacijama organizatora 'posla' u kući držao oko 20.000 eura... Lazović je za posao angažovao Marka Radičevića. Dan uoči upada u kuću, okrivljeni Kaluđerović je pozvao Miloša Markovića i pitao ga da li je zainteresovan da zaradi koji dinar i ovaj je pristao. U presudi piše da je 24. novembra, Lazović pokucao na ulazna vrata kuće Kaluđerovića. Kada je advokat otvorio vrata, odmah je dobio udarac u glavu. Lazović, Radičević i Marković su ga ugurali u unutrašnjost kuće, oborili ga na pod, a zatim sjeli na njega. Optuženi su Kaluđeroviću ruke i noge vezali kravatama i kanapom i pokrili ćebetom, onesposobivši ga da pruža otpor. Nakon premetačine na spratu kuće, Lazović i Radičević su pronašli nešto manje od 15.000 eura”, piše u presudi.

Bonus video: