Podgorica: Uhapšeni zbog sumnje da su prevarom naplatili novac od osiguravajućeg društva

"Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo prevara"
68 pregleda 6 komentar(a)
udes, saobraćajna nesreća, Foto: Shutterstock
udes, saobraćajna nesreća, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2016. 16:45h

Policija je u akciji "Feribrod" uhapsila B.R. (26) i E.K. (28) iz Podgorice zbog sumnje da su počinila krivično djelo prevara.

"Policijske aktivnosti sprovedene u prethodnom periodu, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, upućuju na sumnju da su B.R. (26) i E.K. (28) iz Podgorice počinili krivično djelo koje im se krivičnom prijavom stavlja na teret na način što su, 13. jula 2014. godine, doveli u zabludu službenike Uprave policije MUP-a da sačine zapisnik o saobraćajnoj nezgodi u Danilovgradu koja se tog dana nije ni dogodila, a sve u cilju pribavljanja materijalne koristi naplatom od osiguravajućeg društva "Generali osiguranje Montenegro AD Podgorica" od kojih su kasnije naplatili iznos od 3.200 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Na osnovu policijskih aktivnosti koje su sprovedene, kako je saopšteno, sumnja se da su B.R. i E.K. policijske službenike doveli u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica, na osnovu čega su i nezakonito stekli navedeni iznos novca od osiguravajućeg društva, jer je utvrđeno da se u stvari saobraćajna nezgoda, u kojoj su njih dvojica učestvovali kao vozači vozila, dogodila dan ranije ali u Tuzima, te da su i u ovom slučaju policijski službenici sačinili zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode.

"Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo prevara. Procesuiranjem ova dva lica do sada je u akcijama "Udar" i "Feribrod“, zbog osnova sumnje da su počinila krivična djelo navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja i prevara, od februara 2015. godine do danas, u osam odvojenih aktivnosti procesuirano ukupno šesnaest lica. Policijske aktivnosti u okviru akcija „Udar“ i „Feribrod“ se nastavljaju", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: